Prime95 Testlerim Neyi Gösteriyor?

Aman abi! Windows üzerinden Overclock yapmayalım gözünüzü seveyim lütfen. O yazılımları sadece fan hızları için kullanalım :)
Bir alt satırda BIOS üzerinden yapılmasının daha sağlıklı olduğunu belirtmiştim .D

Evet şuan olayı tam anlamıyla kavradım. Bana giriş seviyesi OC yapmak yetiyor. Şimdi 1.44V ile 4 GHz'de stabilite sağladım. Soğutucum ama bu iş için pek iyi değil. Zaten 40 TL'lik soğutucu. Stok fanın sessiz olanı gibi bir şey. Isılar boşta 48-50, yükte 65 tam yükte 70 oluyor. Haliyle yüksek. Orası hallederiz. Şimdi sizce voltajı değiştirmeden 4.2'ye mi çıkmayı deneyeyim yoksa en az voltajda 4.2'de stabilite sağlamaya mı çalışmalıyım? İkinci seçenek ısı şuan için bir problem olduğundan daha mantıklı gibi. Ama ileriye alıştırma yapmakta istemiyor değilim. :)

Sadece çarpanı arttırmak OC sayılmaz aslında. Voltaj vermek gerek, bunun için de soğutucu elbette.

- - - Güncellendi - - -

Asıl performans farkı, işlemciyi zorlamanın amacı o şekilde ortaya çıkıyor yani.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı