Prime95 ve CPU-Z uygulamaları ne işe yarar?

Ardadmnn

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma overclock yapmak istiyorum. internette doğru düzgün kolay bir anlatım tarzıyla bilgi veren bulamadım. Videolarda gördüğüm 2-3 tane program var, oradaki değerlere göre overclock ayarlarını değiştiriyorlar. Bu konuda kolay sade bir anlatım biçimiyle yardımcı olabilecek varsa bekliyorum, teşekkürler. Sistemim:
  • AMD FX 6300
  • GTX 960 4G
  • 970 Gaming anakart
  • 8G RAM
Videolarda Prime95 ve CPU-Z programlarıyla karşılaşıyorum. Genellikle bunların ne işe yaradığına, nasıl kullanıldığına ve hangi kısımlarına dikkat edilmesi gerektiğini açıklarsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
  • CPU-Z, sisteminizin CPU, anakartı ve RAM'i gibi temel bileşenlerinin detaylarını öğrenebileceğiniz faydalı bir araçtır. İşlemcinizi test edip, diğer işlemcilerle karşılaştırma yapma olanağı sağlar.

• Prime95, işlemcinizi %100 yük altına sokacak işlemler yaptırır. İşlemcinin bu yük altında stabil olup olmadığını kontrol edersin.

Merhaba arkadaşlar, bilgisayarıma overclock yapmak istiyorum. internette doğru düzgün kolay bir anlatım tarzıyla bilgi veren bulamadım. Videolarda gördüğüm 2-3 tane program var, oradaki değerlere göre overclock ayarlarını değiştiriyorlar. Bu konuda kolay sade bir anlatım biçimiyle yardımcı olabilecek varsa bekliyorum, teşekkürler. Sistemim:
  • AMD FX 6300
  • GTX 960 4G
  • 970 Gaming anakart
  • 8G RAM
Videolarda Prime95 ve CPU-Z programlarıyla karşılaşıyorum. Genellikle bunların ne işe yaradığına, nasıl kullanıldığına ve hangi kısımlarına dikkat edilmesi gerektiğini açıklarsanız çok sevinirim.
CPU-Z programı işlemcinin mevcut çalışma hızı, voltajı gibi bilgileri gösterir. Prime 95 ise işlemciye işkence testi uygular. İşlemciye yaptığın OC stabil değilse bu test esnasında sistem donar ya da kapanır. Bunların yanında bir de aşırı ısınma sorunlarını görmek için işlemci sıcaklığı ölçen herhangi bir program da kullanmanı tavsiye ederim.

Peki BIOS ekranındaki girilmesi gereken değerleri neye göre karar veriyorum ya da hangisini değiştirip değiştirmeyeceğimi nasıl anlıyorum bunun hakkında da bilgi verir misiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı