Print Screen tuşu ile alınan görüntünün siyah olması sorunu

maruftekcan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar.
Oyun içerisinde print screen tuşu ile göruntu alıp Paint'e yapıştırdığımda görüntü siyah çıkıyor, ne kadar uğraşsam çözemedim. Yardımcı olabilecek arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows'un oyun çubuğu ile dene. Kısayol tuşu Windows+G

Ekran Alıntısı.PNG

Windows'un oyun çubuğu ile dene. Kısayol tuşu Windows+G

Eki Görüntüle 525301
Bunu uygulayınca sorunsuz alıyor, ancak print screen tuşu ile Windows 7'de iken de konu başındaki gibi karanlık ekran görüntüsü alıyordu ama ilginç...

Bazı oyunlarda kendi atanmış tuşlarıyla ekran görüntüsü alabilirsin. Bunun için tuş ayar kısımlarına bakabilirsin.

Maalesef her oynadığım oyunda ekran görüntüsü için tuş ataması bulunmuyor.

Bu sorun genel bir sorundur. Sanırım Win 7 ve öncesi için geçerli. Ekran yakalama programı ile yapabiliyorsun bunu sadece. Mesela Bandicam indirip ekran yakalamayı Direct X / OpenGL olarak ayarlayıp ve bir de ekran görüntüsü için tuş ayarlarsan oyundan sorunsuzca resim alabilirsin.

Bu sorun genel bir sorundur. Sanırım Win 7 ve öncesi için geçerli. Ekran yakalama programı ile yapabiliyorsun bunu sadece. Mesela Bandicam indirip ekran yakalamayı Direct X / OpenGL olarak ayarlayıp ve bir de ekran görüntüsü için tuş ayarlarsan oyundan sorunsuzca resim alabilirsin.
Önceden klavye üzerindeki tuş ile painte göruntuyu sorunsuz aktarabiliyordum oyun içinden ancak bir süre sonra bu karartılı görüntü sorunu başladı.
Yeni sisteme geçtim durum gene aynıydı sanırsam ki ekran kartından kullandığım işlemci F işlemci olmasa onboarddan bağlayıp bakacağım ancak F işlemci :(

Oyunun kısayolunu Steam kütüphanenize eklerseniz bütün oyunlarda rahatlıkla ekran görüntüsü alabilirsiniz.
1587423475001.png

Ayarlar>Oyun İçi kısmından ekran görüntüsü kısayolunu istediğin gibi değiştirebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı