Prize çay döküldü

Makaleler
4
Akım korumalı topraklı beşli priz kullanıyorum, üzerine ve prizlerin içine birkaç damla çay döküldü. O an bilgisayar açıktı, hemen kapattım ve fişi çektim. Prizi de anahtarından kapattım.

15 dakika civarı geçti, prizleri peçeteyle temizledim ancak içinde hala çay var mı bilmiyorum. Bilgisayarı açarsam bir sorun olur mu yoksa biraz daha mı bekleyeyim?

PSU olarak High Power 600W +80 Bronze kullanıyorum.

Arkadaşlar, hepinize değerli fikirleriniz için teşekkür ederim ancak çok sevgili ailem (!) hiçbir şey olmaz diyor ve maalesef sanırım fikirlerinizi uygulayamayacağım 🤭 ne diyeceğimi bilemiyorum... Yine de teşekkür ederim hepinize, keşke şu işlerde biraz da olsa tedbirli bir ailem olsa.
Ailenden habersiz yap. Niye karışıyorlar ki? En azından bilgisayarı kurut.

Ailenden habersiz yap. Niye karışıyorlar ki? En azından bilgisayarı kurut.
Bilmiyorum, korkuyorlar mı yoksa "amân salla gitsin" modundalar mı bilmiyorum. 13 yaşında bir bireyim, bu konularda fikirlerimi dikkate almıyorlar sanırım. Tek başıma yapmaya çalışsam da deli misin sen deyip karışırlar sanırım, yapacak bir şey yok.

Hocam, bu işin şakası olmaz. Ne kadar çay döküldü bilmiyorum. Fakat sigorta arttırabilirsiniz. İyice kurusun ondan sonra deneyin.

Bilmiyorum, korkuyorlar mı yoksa "amân salla gitsin" modundalar mı bilmiyorum. 13 yaşında bir bireyim, bu konularda fikirlerimi dikkate almıyorlar sanırım. Tek başıma yapmaya çalışsam da deli misin sen deyip karışırlar sanırım, yapacak bir şey yok.

Hiçbir işlem yapmadan enerji açıldı ise ve dökülen çay miktarı söylediğiniz kadar az ise prizi fazla hareket ettirmeyin sistemi normal şekilde kullanın priz içi çoğunlukla sıcak olur bir hafta içerisinde kuruyacaktır söylediğim gibi prizi hareket ettirmemeniz çok önemlidir.

Hiçbir işlem yapmadan enerji açıldı ise ve dökülen çay miktarı söylediğiniz kadar az ise prizi fazla hareket ettirmeyin sistemi normal şekilde kullanın priz içi çoğunlukla sıcak olur bir hafta içerisinde kuruyacaktır söylediğim gibi prizi hareket ettirmemeniz çok önemlidir.
Teşekkür ederim :)
Hocam, bu işin şakası olmaz. Ne kadar çay döküldü bilmiyorum. Fakat sigorta arttırabilirsiniz. İyice kurusun ondan sonra deneyin.
Birkaç damla döküldü, ailem üstünkörü saç kurutma makinası kullanmaya ikna oldu. Ne kadar istesem de başka bir işlem yapılmayacak.
Amacım dalga geçmek değil de nasıl oldu? Sizin için sakıncası yoksa anlatabilir misiniz?
Kulaküstü kulaklığı bilgisayar masasının üstündeki çekmecenin kulpuna koymuştum, normalde her zaman öyle dururdu. Abim ise onun altına bardakta çay koydu, yüksek ihtimalle yerçekimi kuvveti ile çay kulaklığı çekti ve kulaklık çayın üstüne düştü. Sonra da birkaç damla çay prize döküldü, abimin anlattığı olay böyle.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı