Sayısal Problem sorusu nasıl çözülür?

Helenski

Centipat
Daha fazla  
Umarım soru kaliteli ve büyük şekilde çıkmıştır. Burada soru çözümünü izlediğim adam 12-1-5 gibi ihtimalleri saymamış. Yalnızca 12-0-0 gibi atış yapan adamın sakat olduğu ihtimalleri sayıp cevabı bulmuş açıklama getirecek biri varsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• asdsadsadsasa.PNG
    asdsadsadsasa.PNG
    141,5 KB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Vurduğu hedeflerin puanlarının toplamı 12 olması gerekli. 12-1-5 olduğunu varsayarsak puanı 18 oluyor o yüzden o ihtimal anında eleniyor.

İkinci öncüle de bakarsanız 4 lü hedeflerden maksimum bir tanesini vurabiliyormuşuz 11-1-0 gibi ihtimaller de olabilir ama kolaya kaçmış çözümdeki adam.

Vurduğu hedeflerin puanlarının toplamı 12 olması gerekli. 12-1-5 olduğunu varsayarsak puanı 18 oluyor o yüzden o ihtimal anında eleniyor.

İkinci öncüle de bakarsanız 4 lü hedeflerden maksimum bir tanesini vurabiliyormuşuz 11-1-0 gibi ihtimaller de olabilir ama kolaya kaçmış çözümdeki adam.
Aslında bu soru sayesinde artık dikkat eksikliği problemim olacağını düşünmeye başladım dediğiniz şeyi bu kadar uzun süre nasıl fark edemedim anlayamıyorum iyi değilim galiba teşekkür ederim. Büyük ödül yazınca 12 den büyük olması gerekiyomuş gibi algıladım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı