Processor Thermal Trip Hatası

Faruk2668

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5500
RX 6800
16 GB Ram
512 GB SSD
2 TB HDD
Arkadaşlar sorunum şu, PC son zamanlarda yapıyor bunu. İki gün önce açtım 1-2 saat kullandım hiçbir şey olmadı. Bugün açtım 10 dk. sonra kapandı. Tekrar açmaya çalışınca siren sesi gibi bir ses geldi. Sonra açıldı ama önce bu hata çıktı. Hatada yazanlar: The following are warnings that were detected during this boot. These can be viewed in setup on the event log page. Warning: Processor Thermal Trip
Türkçesi : Bu önyükleme sırasında tespit edilen uyarılar aşağıdadır. Bunlar olay günlüğü sayfasındaki kurulumda görüntülenebilir. Uyarı: İşlemci Termal Yolculuğu
Sıkıntı termal macunda mı nedir anlayan biri varsa yardımcı olursa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Büyük ihtimalle işlemci ısındığı için kendini kapatıyor.
Overclock yaptıysanız geri alın. Yapmadıysanız tozları temizleyin. Eğer bilgisayarınız zaten temizse termal macun değiştirebilirsiniz. Bu arada bilgisayarınız kaç yıllıktı ?

Overclock yaptıysanız geri alın. Yapmadıysanız tozları temizleyin. Eğer bilgisayarınız zaten temizse termal macun değiştirebilirsiniz. Bu arada bilgisayarınız kaç yıllıktı ?
Rahat 10 yıllık var ne zaman alındığını hatırlamıyorum.

Eğer bilgisayar zaten temiz ise ve işlemci fanı tam oturduysa. Termal macunu değiştirmelisiniz.
Peki güç kaynağıyla alakalı da olabilir mi. Çünkü dediğim gibi bazen 2 saat kadar çalışıyo yani işlemci ısınıyo olsa her seferinde aynısını yapması lazım ama macunu değiştirecem önce

İşlemci boştayken ısınmıyordur. Yük binince ısınıyordur.
Termal macun alasıya kadar çekirdeklerin bazılarını iptal edebilirsiniz. Ancak bu ciddi performans kaybına yol açar. Bilgisayar hantallaşır. Isınmaya geçici bir çözümdür.

İşlemci boştayken ısınmıyordur. Yük binince ısınıyordur.
Termal macun alasıya kadar çekirdeklerin bazılarını iptal edebilirsiniz. Ancak bu ciddi performans kaybına yol açar. Bilgisayar hantallaşır. Isınmaya geçici bir çözümdür.
Tamam yarın termal macun alıp deneyecem inşallah sorun macundadır

Overclock yaptıysanız geri alın. Yapmadıysanız tozları temizleyin. Eğer bilgisayarınız zaten temizse termal macun değiştirebilirsiniz. Bu arada bilgisayarınız kaç yıllıktı?

Hocam çok sağ olun bende de şimdi oldu Dylight açıyordum OverClock yaptıydım. Dondu bilgisayar kapattı kendini direk aşırı ısınmadan sonra internete bakınca sizin yorumu gördüm OverClock kapatıp girdim kapanmadı bilgisayar ve oyundan atmadı teşekkürler tekrardan :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı