Profesyonel Full stack developer ne kadar zamanda olunur?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Katılım
14 Haziran 2019
Mesajlar
12.097
Makaleler
4
Çözümler
68
HTML, CSS, Js'i öğrenmek kaç ay sürer?

Ya da birden olmasa da ortaya az bilgiyle güzel şeyler çıkar mı?
 
Bunun zamanını sana kimse veremez. Senin gün içinde ne kadar bu işe vakit ayırdığın veya birçok farklı faktör etkiler. Benim şahsi fikrim 6-8 ay sıkı çalışma ile Junior bir developer olunabilir. Profesyonel bir Full stack olmak için gerçekten yıllarını vermen gerekiyor.
 
Bunları öğrenerek Full-Stack Geliştirici olmazsın. Konuya gelirsek öğrenme yılı tamamen sana bağlı. Gerçekten tamamen sana bağlı, burada bir yıl yazan varsa boşuna yazmış olur.
 
Temelde bunları öğrenerek full-stack geliştirici olmak için sadece ilk adımı atmış olursunuz. Ardından öğrenecek o kadar yapı, disiplin var ki çok uzun zaman ve emek ister.

Kimse sana belirli bir zaman söyleyemez. Senin ne kadar çalışkan ne kadar disiplinli olduğunu bilemeyiz. Tavsiyem önce front-end ya da back-end tarafına odaklan. Birinde kendini yeteri kadar yetiştirdikten sonra full-stack yolculuğun daha kolay gidecektir.
 
Ben diyeyim 1 ay sen de 3 yıl. Bunun bir standartı yok. Öğrenme isteğinde bağlı. Tek başına back-end ile çok proje bulman zor olduğu için önce front-end'e yönelmek daha mantıklı olabilir. Zaten HTML ve CSS nispeten daha kolay öğrenilir. JS'e geldiğin zorlanmaya başlarsın.
 
Bu üç dili öğrenirsen Full stack developer olmazsın. Front end developer olursun HTML CSS bootstrap için sıkı çalışmayla 3 ay JavaScript için de 3 ayını ayırırsan profesyonel olabilirsin. Full stack olman için .net Core C# asp.net MySQL MSSQL öğrenmen lazım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı