Profesyonel masaüstü uygulama yapmak için programlama dili tavsiyesi

@LastPlayer Ben yorumlarımı da sildim arkadaşla tartışmaya girmeyelim. Python ile web sitesi yapılabiliyor desem ona itiraz edebilecek birisi boş verelim.
@296181 Dostum Js ile yapay zeka uygulamasına kadar çoğu şeyi yapabiliyorsunuz. Lütfen bilgi olmadan yorum yapmayınız. İyi günler.

Masaüstü uygulama da illa HTML gerekir diye bir şey söylemedim ancak HTML'de kullanılabilir.
Electron web tarayıcısı üzerinden açılmıyor bilginiz olsun ama bu konuda @Ecmel'i dinleyeceğim çünkü bilginiz olmadan yorum yapıyorsunuz.
Kendi yaptığın programların varsa, bir editör ile açıp bakabilirsin. Bildiğimiz HTML dosyaları. Tabii ki masaüstünde çalışır gibi çalışıyorlar. O konuda bir sorun yok. Benzeri bir çok yazılım var. Ama birden fazla betiği öğrenmek gerektirir.

Başka bir örnek de ben vereyim, Microsoft bu işe çok daha önceden başladı, ancak bir tek İnternet Explorer ve Wimdows'ta çalıştığı için tutmadı. HTA uzantılı HTML dosyaları masaüstünde çalışır gibi çalışıyorlar. Bunu İnternet Explorer kullanarak yapıyorlar. HTA Javascript desteklemiyor. VisualBasic Script veya Jscript kullanıyor.

Js temeliniz var ise electron öneririm, yapabilecekleriniz oldukça geniş çaplı, mesela Discord electron ile yapıldı.

@296181
Buyurun masaüstünde HTML, CSS: Electron | Build cross-platform desktop apps with JavaScript, HTML, and CSS.
@theHashCampo eğer masaüstünde front-end çalışacaksan HTML, CSS, JS öğrenmeye başlayabilirsin. Kolay başlangıç olarak.

HTML ve CSS'yi orta seviye biliyorum ama web üzerinde kullandım. Javascriprt temel olarak biliyorum electron.js'i biraz araştırdım deneyebilirim. Fakat HTML CSS web üzerinde çalıştırıdığı için çok sağlıklı olabilir mi emin değilim. Şu anda C# form yapıları ile istediğim tasarımları yapabiliyorum evet ama bununda ilerisine gitmek istiyorum. Bir de yapacağım programların internette paylaşmayı düşünüyorum yayınlayamaya uygun olmasını istiyorum.

O tür programlar web tarayıcı üzerinden açılıyor. Masaüstü programlamada HTML gerekmiyor.

Hayır gerekiyor. Electronjs'in olayı zaten bu, web için yazılan uygulamyı cross platform olarak Chromium alt yapısı ile masaüstünde çalıştırmak.

Aynen front-end ve back-end birlikte yapmak istiyorum.

Electron kullanarak, front-end tarafını HTML, CSS, JS backend tarafını ise NodeJs ile yapabilirsin.

Bir de yapacağım programların internette paylaşmayı düşünüyorum yayınlayamaya uygun olmasını istiyorum.

Electron'un döküman kısmını inceleyin sorduğunuz her sorunun cevabı mevcut

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı