Proglamlama dili nasıl öğrenilir?

İnfluence

Hectopat
Programlama merak ettiğim bir konu, okuldan sonra hobi tarzı yapmak istiyorum. Nasıl öğrenebilirim? Youtube'daki videolar yeterli mi yoksa kitap falan mı almalıyım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce YouTube üzerinden programlama dilleri hakkında temel bilgileri öğren, hoşuna giderse kitap alıp kendini geliştirirsin.

İngilizce biliyorsanız internetten rahatlıkla öğrenirsiniz, kitaplara para vermenize gerek yok.
İngilizce'niz iyi değilse kitap alın, YouTube'dan da öğrenebilirsiniz.

Kolay bir dil ve bunun yanında çok karmaşık olmayan bir derleyiciyle başlamanızı öneririm. Dev-C++'da C kodlayarak başlayabilirsiniz mesela.
Bir de kaynak önereyim: C Programlama Dersleri - YouTube
Eğer anlatım yavaş gelirse videoları hızlandırıp zaman kazanabilirsiniz. Kitap alsanız da en büyük kaynağınız yine internet olacak onun için bence gerek yok. Yazılı ve video eğitimler işinizi görür. İlerleyip araştırma yaptıkça istediğiniz başka dillere de geçiş yapabilirsiniz.

İngilizce biliyorsanız internetten rahatlıkla öğrenirsiniz, kitaplara para vermenize gerek yok.
İngilizce'niz iyi değilse kitap alın, YouTube'dan da öğrenebilirsiniz.
İngilizce biliyorum b2 seviyesinde yok sadece çok merak ettiğim bir aktivite c++ python filan daha önce duymuştum mesela c++ öğrendiğim zaman ne yazabilirim fiziksel birşey olarak ?

İngilizce biliyorum b2 seviyesinde yok sadece çok merak ettiğim bir aktivite c++ python filan daha önce duymuştum mesela c++ öğrendiğim zaman ne yazabilirim fiziksel birşey olarak ?
C++ yanında başka kütüphaneler ve API'ler kullanırsanız fiziksel birşey çıkarabilirsiniz.

- Mesela OpenGL ve DirectX API'lerini C++ ile kullanarak dijital oyun yapabilirsiniz.
- iostream adındaki kütüphane ile konsola (CMD'ye) yazılar yazdırabilirsiniz.
- libNoise ve OpenAL (veya herhangi bir ses kütüphanesi ile) ile rastgele müzik oluşturan yapay zeka yapabilirsiniz.
- Win32 API ile video oyunları için hileler oluşturabilirsiniz.

Liste böyle uzar, yanlış bilgi verdiysem affedin. Yukarıda verdiğim kütüphanelerin adlarını, kütüphane ve API kavramını Wikizero'dan (Wikipedia) araştırın.

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği kazandım ve Udemy gerçekten çok faydalı oldu AI yazma veritabanı oluşturma kurslarıyla başlamıştım ve şuanda 5 dil biliyorum :D

Programlama dili öğrenmeden önce, genel olarak programlama dillerinin hangi öğelerden oluştuğunu ve farklı programlama paradigmalarını öğrenmen senin öğrenme sürecini hızlandırır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı