Rᴏᴜᴛɪɴᴜᴇs
Kilopat
1. Adım = Kullanıcının kayıt olabileceği bir kayıt sistemi oluştur ve kayıt olan kullanıcının bilgilerini bir txt dosyasında sakla.
2. Adım = Kullanıcının giriş yapabileceği bir giriş sistemi oluştur. Kullanıcı giriş yapmak istediğinde girdiği id ve şifreyi kayıt olurken içinde sakladığın txt dosyasından oku ve karşılaştır.
Eğer bilgiler uyuşuyorsa kullanıcıyı sisteme sok. Uyuşmuyorsa mesaj ile uyar.
3. Adım = Kullanıcı sisteme başarılı bir şekilde giriş yaparsa karşısına ana menüyü çıkar.
4. Adım = Kullanıcıya ana menüde hangi işlemi yapmak istediğini sor ve girilen değere göre işlemi yaptır.
Arkadaşlar kayıt sistemini oluşturdum fakat kullanıcı kayıt olduktan sonra sisteme giriş yaparken girdiği id ve şifreyi oluşturduğum txt dosyasından nasıl karşılaştırıp ana menüye yönlendireceğimi bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Örneğin kullanıcı kayitOl fonksiyonu ile bir kullanıcı adı ve şifre giriyor girdiği bu bilgiler kullaniciBilgileri adlı bir txt dosyasında saklanıyor. Kullanıcı kayıt olduktan sonra karşısına giriş yapma bölümü çıkması gerek ve giriş yaparken girdiği id şifre txt dosyasında saklanan bilgilerle uyuşuyorsa sisteme başarılı bir şekilde giriş yapıp ana menüye yönlendirilecek.
[CODE lang="python" title="Proje"]def kayitOl():
print("#"*100 + "\nİşlem yapabilmek için sisteme kayıt olmanız gerek. Kayıt olmak istiyor musunuz? (E/H)\n" + "#"*100)
e_h = input("")
if e_h == 'E' or e_h == 'e':
kullaniciAdi = input("Kullanıcı adınız: ")
parola = input("Parola: ")
print("Kaydınız oluşturuldu.")
kullaniciBilgileri = open('kullanıcı_bilgileri.txt', 'a', encoding='utf-8')
kullaniciBilgileri.write("Kullanıcı Adınız: " + kullaniciAdi + "\n" + "Parola: " + parola + "\n"*2)
kullaniciBilgileri.close()
if e_h == 'H' or e_h == 'h':
print("İşlem sonlandırıldı.")
exit()
def girisYap():
print("-"*100 + "\nSisteme giriş yapmak için lütfen kullanıcı adı ve parolanızı giriniz.\n" + "-"*100)
kullaniciBilgileri = open('kullanıcı_bilgileri.txt', 'r', encoding='utf-8')
def menuGoster():
print("#"*25 + "\n"
"1) Ortalama Hesapla\n"
"2) Hesap Makinesi\n"
"3) Not Defteri\n"
"4) Notu Gör\n"
"5) Yapımcı Göster")[/CODE]
2. Adım = Kullanıcının giriş yapabileceği bir giriş sistemi oluştur. Kullanıcı giriş yapmak istediğinde girdiği id ve şifreyi kayıt olurken içinde sakladığın txt dosyasından oku ve karşılaştır.
Eğer bilgiler uyuşuyorsa kullanıcıyı sisteme sok. Uyuşmuyorsa mesaj ile uyar.
3. Adım = Kullanıcı sisteme başarılı bir şekilde giriş yaparsa karşısına ana menüyü çıkar.
4. Adım = Kullanıcıya ana menüde hangi işlemi yapmak istediğini sor ve girilen değere göre işlemi yaptır.
Arkadaşlar kayıt sistemini oluşturdum fakat kullanıcı kayıt olduktan sonra sisteme giriş yaparken girdiği id ve şifreyi oluşturduğum txt dosyasından nasıl karşılaştırıp ana menüye yönlendireceğimi bulamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Örneğin kullanıcı kayitOl fonksiyonu ile bir kullanıcı adı ve şifre giriyor girdiği bu bilgiler kullaniciBilgileri adlı bir txt dosyasında saklanıyor. Kullanıcı kayıt olduktan sonra karşısına giriş yapma bölümü çıkması gerek ve giriş yaparken girdiği id şifre txt dosyasında saklanan bilgilerle uyuşuyorsa sisteme başarılı bir şekilde giriş yapıp ana menüye yönlendirilecek.
[CODE lang="python" title="Proje"]def kayitOl():
print("#"*100 + "\nİşlem yapabilmek için sisteme kayıt olmanız gerek. Kayıt olmak istiyor musunuz? (E/H)\n" + "#"*100)
e_h = input("")
if e_h == 'E' or e_h == 'e':
kullaniciAdi = input("Kullanıcı adınız: ")
parola = input("Parola: ")
print("Kaydınız oluşturuldu.")
kullaniciBilgileri = open('kullanıcı_bilgileri.txt', 'a', encoding='utf-8')
kullaniciBilgileri.write("Kullanıcı Adınız: " + kullaniciAdi + "\n" + "Parola: " + parola + "\n"*2)
kullaniciBilgileri.close()
if e_h == 'H' or e_h == 'h':
print("İşlem sonlandırıldı.")
exit()
def girisYap():
print("-"*100 + "\nSisteme giriş yapmak için lütfen kullanıcı adı ve parolanızı giriniz.\n" + "-"*100)
kullaniciBilgileri = open('kullanıcı_bilgileri.txt', 'r', encoding='utf-8')
def menuGoster():
print("#"*25 + "\n"
"1) Ortalama Hesapla\n"
"2) Hesap Makinesi\n"
"3) Not Defteri\n"
"4) Notu Gör\n"
"5) Yapımcı Göster")[/CODE]
Son düzenleyen: Moderatör: