Programlama bilmek hackerlıkta nasıl fayda sağlar?

• Konuyu başlatan 350277
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 833

350277

Hectopat
Hackerlıkta programlama geçmişi olması bir insana fayda sağladığı söyleniyor.
Sebebi sadece orijinal sızma programları yazmak mı? Yoksa sadece bu değil mi?

Lütfen yorum kasmayın ve adamın sorusuna cevap verin

Hackerlik zaten programlamanın üzerine kuruludur programlama bilmeden hackerliğe adım atma fakat başına gelen şeyler çok kötü olabilir :d.

Programlama bilmek sızmayı hedeflediğin sistemi tanımış olmak tabii ki de fayda sağlar. Kodlarını inceler, açık ararsın. Bir binayı yapan insan nasıl olası tüm sorunları bilebiliyor, dışarıdan bakan bilemiyorsa bu da onun gibi.

Hazır toollar yerine kendi toollarını yazarsın. Yazılmamış, aklına gelen bir tool yazabilirsin. İşini kolaylaştıracak şeyler yazabilirsin.

Gibi gibi çok örnek verilebilir. Uzun lafın kısası her türlü işine yarar.

Ciddi mi sordun bunu? Umarım troll bir konudur.
Bilmiyor demek ki. Neden bu alaycı tavrınız?

Programlama bilirsen gireceğin sistemi tanımış olmak tabii ki de fayda sağlar. Kodlarını inceler, açık ararsın. Bir binayı yapan insan nasıl olası tüm sorunları bilebiliyor, dışarıdan bakan bilemiyorsa bu da onun gibi.

Hazır toollar yerine kendi toollarını yazarsın.

Bilmiyor demek ki. Neden bu alaycı tavrınız?
Programlama bilmeyen hacker mı olur? Başkasının yazdığı şeyler ile geçinip ben hackerim mi diyecek? Bir işlem yapması gerekiyor ama ona uygun tool yok diyelim. Başkasının yazmasını mı bekleyecek? Başkası yazsın da öyle kullanırım mı diyecek?

Programlama bilmeyen hacker mı olur? Başkasının yazdığı şeyler ile geçinip ben hackerim mi diyecek? Bir işlem yapması gerekiyor ama ona uygun tool yok diyelim. Başkasının yazmasını mı bekleyecek? Başkası yazsın da öyle kullanırım mı diyecek?
Aslında sorunun cevabını sen vermişsin; "Başkasının yazmasını mı bekleyecek?" tabii ki de beklememeli. "Hackerım ama programlama bilmiyorum" diyen adam sadece Havij, sqlmap kullanarak SQL Injection falan yapmaya çalışıyordur :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı