Programlama dili nasıl öğrenilmeli?

Üstteki arkadaşın da belirttiği gibi önemli olan sürekli ve düzenli bir şekilde çalışmak. Hikaye kitabı okur gibi dokümanları okur ya da dizi izler gibi videoları izlerseniz faydalı olmaz.
 
Düzenli çalışma, araştırma ve disiplin. Başlangıç için C# veya Python gibi öğrenimi kolay bir dil seçilmeli ayrıca. Yoksa 2 güne bıkarsınız.
 
Programlama öğrenirken bilinmesi gereken en önemli şey: "uygulama"

İstediğiniz kadar uygulama indirin, video izleyin farketmez başına oturup kendiniz deneyimlemeden bir şey öğrenemezsiniz. Yeni şeyler öğrendikçe küçük projeler yapın onun hakkında. Ayrıca her şeyi bir tek seferde öğrenemezsiniz. Birçok defa aynı şeyler üzerinde takılabilirsiniz önemli olan burada pes etmemek :)
 
Ben seri izlerim ama en mantıklısı resmi doc okumak. Ama son zamanlarda hiç çalışmıyorum, hafta sonu göz atayım.
 
Proje yapmak.
Proje yapmak.
Proje yapmak.

Açıkçası bu fikre bende katılıyorum. Bilmeden nasıl yapacak diye birşey yok. En basit projeden zor projelere ilerlersiniz. Bende kendimi bu şekilde geliştirdim, geliştirmeye devam ediyorum. Öyle video izleyipte doküman okuyupta olmaz bu iş. Neredeyse herşeyi zaten ingilizce kaynaklardan bulabiliyorsunuz. Stackoverflow boşuna yok.
 
Ben şöyle yapıyorum, bir dili veya bir framework'ü öğrenmek istediğim zaman önce biraz doc bakınıyorum syntaxına bakınıyorum nasıl yazılmış edilmiş vs. daha sonra temelden başlayarak videolu derslerden biraz ilerliyorum ve öğrendiklerimi not ediyorum. Fakat şunu yapmamaya çalışıyorum örneğin Javascript öğreneceksindir ve bir videolu eğitim serisi arıyosundur bakarsın bir youtuber 200 tane video çekmiş javascript üzerine. Oturup bütün bunları her gün her gün izleyerek ilerletmeyi asla tercih etmiyorum çünkü ordaki çoğu bilgi fazlaca teferruat oluyor. Lazım olduğu zaman 1-2 google araştırması ile ulaşabileceğim bilgiler için kafamı doldurmuyorum öğrenmeye kasmıyorum sonraya bırakıyorum. Temel bilgileri alıp öğrendiğim şeylerle güzel bir proje düşünüyorum sonra bu projeyi yaparken bilgim olmayan konuda bir sorunla karşılaşıyorum bu sorunu araştırırken yeni bir şey öğrenmiş oluyorum bu yeni öğrendiğim şeyi o projeyi bitirdikten sonra yeni projelere başlarken kullanıp pekiştirmeye çalışıyorum ve tabii ki o yeni projede de bambaşka yeni sorunlar çıkıyo ve bu böyle gidiyor.

Yani benim tavsiyem kimse dil öğrenmek için bi oturuşta 200-300 video izlemeye çalışmasın zaten onların büyük bir kısmına çok nadir ihtiyacımız oluyor ( istisnalar hariç ).

Özet: Bence biraz temel bilgi edinip o bilgilerle direkt olarak boyundan büyük projelere kalkışmak ve bir sorunla karşılaşıldığında araştırıp öğrenip çözmek.
 

Geri
Yukarı