Programlama için lise matematiği yeterli mi?

Alıntıladığım mesaj açıklayıcı olabilir sanırım.
Nasıl bir yol izlemem gerekir peki? Açıklamanızı haklı buluyorum zaten ancak matematik ile ilgili herhangi bir video, kitap zaten bize ezbere hesap makinesiymişiz gibi öğretiyor eğitim sisteminin kendisi de dahil. Yurt dışında sınavsız bir şekilde okuyacağım için YKS çalışma gibi bir derdim yok ancak mühendislik okurken lazım olacak şeyleri iyi bilmek isterim. ( Önce neye ihtiyacım olduğunu bilsem oda yetecek şuan için. )

Google ın vs mülakatlarında kompleks problemler veriyorlar mesela hangi sayıların rakamlarının kareleri veya küpleri toplamı sayının kendisi yapar, bu sayıların toplamını içeren bir algoritma oluşturun. Bunu max 5-10 dakkada kafanızda oluşturup kodu yazmanız gerekiyor. Ki bu giriş sorusu. Yani limit türev integral değil soruya göre kafanızda bir matematiksel formül üretip bunu kodla yazmanız lazım. Kullanılan matematiğin temeli bu.

Nasıl bir yol izlemem gerekir peki? Açıklamanızı haklı buluyorum zaten ancak matematik ile ilgili herhangi bir video, kitap zaten bize ezbere hesap makinesiymişiz gibi öğretiyor eğitim sisteminin kendisi de dahil. Yurt dışında sınavsız bir şekilde okuyacağım için YKS çalışma gibi bir derdim yok ancak mühendislik okurken lazım olacak şeyleri iyi bilmek isterim. ( Önce neye ihtiyacım olduğunu bilsem oda yetecek şuan için. )
Matematik konusunda ben de çıkmaza girdim açıkçası. Ben YKS sınavına hazırlandığım için matematik de çalışmış oluyorum ama dediğin gibi bu sistemle matematik öğrenilmiyor. Soyut ve analitik düşünmeyi geliştirmek lazım. Matematik de bu konuda yardımcı oluyor.

Benim bir kardeşim var 14 yaşında programlamacı veya programlama eğitimi öğretmeni olmak istiyor. Python'da herhangi bir sorun yok fakat matematik öğrenmek de biraz zorlanıyor. Sorum şu bu çocuğa lise matematiği yeter mi? Yoksa şimdiden kursa başvurayım mı? Kusura bakmayın rahatsız ettiğim için.
Senin öğreneceklerin için yeterli. Bilmediklerini sonradan öğrenirsin.

Önce uslu çocuk olup deslerini çalışsın. Gençlerin neye karışacağı belli olmaz. Şimdiden yanlız kalmasīn...

Yüksek lisans, doktora kavramı falan var. Onları tam bilmiyorum.

Yüksek lisans, 4 yıllık bölüm(lisans) bittikten sonra yaptığınız akademik eğitim. Yüksek lisansta bildiğiniz konuyu tez ile ispatlamaya ve uzmanı olduğunuzu belirtiyorsunuz. Doktora yüksek lisans sonrası yaptığınız akademik eğitim. TDK anlamına göre "bir fakülte veya yüksekokulu bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen derece, basamaktır”. Bir başka deyişle, orijinal ve bağımsız araştırma sonuçlarının sözlü olarak savunulup kazanılan akademik bir unvandır." doktora sonrası dr. Unvanın olur. Ondan sonra duruma göre profesör, doçent vs olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı