Programlama için lise matematiği yeterli mi?

Akademisyen ne demek?
Hoca(öğretmen) diye geçiyor. Araştırma görevlisi, doçent, yardımcı doçent, profesör gibi. Öğretim üyesi de deniyor. Üniversite de hoca oluyor yanlı...

Yüksek lisans, doktora kavramı falan var. Onları tam bilmiyorum.

Son düzenleme:
@ThinkDifferent büyük ihtimal algoritma, lineer cebir, kalkülüsü falan görünce bırakıp geri gelirsiniz. Belki kendiniz öğrenip belli bir seviye de yazılımcı olabilirsiniz.

Bence yazılım mühendisliği yapacak birinin matematiği bir türlü sevmesi lazım.

Benim bir kardeşim var 14 yaşında programlamacı veya programlama eğitimi öğretmeni olmak istiyor. Python'da herhangi bir sorun yok fakat matematik öğrenmek de biraz zorlanıyor. Sorum şu bu çocuğa lise matematiği yeter mi? Yoksa şimdiden kursa başvurayım mı? Kusura bakmayın rahatsız ettiğim için.
Yani programlama da hangi alanı seçeceğine göre elbet değişir. Lakin genel itibariyle pek ihtiyacının olacağını sanmıyorum. Bakın programlama resim yapmak gibidir esas olarak yaratıcılık, emek yanında temel düzeyde diğer alanların olması yeterlidir. 14 yaş meslek seçimi için erken yani bu yaşta bu kadar emin seçimler yapmak problemlere sebep olabilir.

Gel gelelim matematiğe… Matematik, sanıldığından çok daha kolay bir ders, sadece tekrar ve biraz emek istiyor. Biraz özen gerçekten büyük fark yaratacaktır. İmkân varsa mümkünse özel hoca desteğiyle temiz ve sağlam bir temel atılırsa gerçekten başarır. Ben ve kardeşim aynı yoldan geçtik, kardeşim meslek lisesi olmasına rağmen toparlanıp matematikte 40 sorudan 32 net yaptı. Yani sanıldığı gibi bahşedilen bir yetenek değil az bir çabayla ortalamanın üstüne çıkmak sanıldığından çok daha kolay

@ThinkDifferent büyük ihtimal algoritma, lineer cebir, kalkülüsü falan görünce bırakıp geri gelirsiniz. Belki kendiniz öğrenip belli bir seviye de yazılımcı olabilirsiniz.

Bence yazılım mühendisliği yapacak birinin matematiği bir türlü sevmesi lazım.
Peki matematik ağırlıklı olmadan öğrenebileceğim başka bir bölüm yok mu mesela computer science diye bir bölüm görmüştüm.

Yani programlama da hangi alanı seçeceğine göre elbet değişir. Lakin genel itibariyle pek ihtiyacının olacağını sanmıyorum. Bakın programlama resim yapmak gibidir esas olarak yaratıcılık, emek yanında temel düzeyde diğer alanların olması yeterlidir. 14 yaş meslek seçimi için erken yani bu yaşta bu kadar emin seçimler yapmak problemlere sebep olabilir.

Gel gelelim matematiğe… Matematik, sanıldığından çok daha kolay bir ders, sadece tekrar ve biraz emek istiyor. Biraz özen gerçekten büyük fark yaratacaktır. İmkân varsa mümkünse özel hoca desteğiyle temiz ve sağlam bir temel atılırsa gerçekten başarır. Ben ve kardeşim aynı yoldan geçtik, kardeşim meslek lisesi olmasına rağmen toparlanıp matematikte 40 sorudan 32 net yaptı. Yani sanıldığı gibi bahşedilen bir yetenek değil az bir çabayla ortalamanın üstüne çıkmak sanıldığından çok daha kolay
Dediğiniz gibi bana göre de erken geliyor.Zaten dediğim gibi sadece hafta sonu çalışmaya zamanı oluyor,matematik de baya geriden geliyor okuldan, okulda anlayamıyor maalesef.

Yani sanırsam matematik öğrenmeden yazılımla ilgili herhangi bir bölüm okuyamayacağım ?
Alıntıladığım mesaj açıklayıcı olabilir sanırım.
Matematik bilmek demek, turev integral almak, denklem cozmek demek degildir. Siz hesap makinesi degilsiniz.
Matematik demek, dogayi sayilarla modellemek demektir. Denklem "kurmak" tir. Insan iliskilerini, para piyasalarini matematik ile ifade edebilmektir.
Ezbere egitim alip da matematigin ne oldugundan bihaber olursaniz programlama ile matematigi baska seyler sanabilirsiniz. Halbuki programlamanin kendisi zaten matematik, algoritma yaziyorsan matematik yapiyorsun demektir, baska bir sey degil.

Dediğiniz gibi bana göre de erken geliyor.Zaten dediğim gibi sadece hafta sonu çalışmaya zamanı oluyor,matematik de baya geriden geliyor okuldan, okulda anlayamıyor maalesef.
İnanın okullar, müfredat ve yanlış anlamayın ama eğitim personeli şuan o kadar niteliksiz ki… Üzülüyorum bu duruma ama elden ne gelir. Meslek seçimi adına “hobi“ edinmeye çalışarak deneyebilir. Ben kodlamaya başlamayı düşünen herkese ilk HTML öneririm. Hem çok basit hem çok kısa sürer. Bu en azından ilgisinin olup olmadığı hakkında fikir verir. Onun dışında meslek elemanlarıyla mesela polis olmak istiyorsa bi polisle doktor olmak istiyorsa bi doktorla yarım saatlik sohbet Etmesi hem kamçılayacak hem özgüven kazandıracaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı