Programlama kitapları işe yarıyor mu?

Arkadaşlar; ben kodlama kitabı almak istiyorum. Ama istediğim kitap hack işleri ile alakalı yani siber güvenlik. Orada bana hack ile alakalı kodları gerçekten öğretir mi yoksa sadece temelini mi anlatır?

O kitaplar çok işe yarıyor tabii ki. Konu hakkındaki bilgileri sağlıyorlar. Ancak bu kitapların faydalı olması için onları anlayabilecek seviyede temel bilgisayar bilgisine sahip olman lazım. Yani vira bismillah deyip bir siber güvenlik kitabı okuyorsan muhtemelen çok işe yaramayacaktır.

Bkz: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü - Technopat Sosyal

Başlamadan önce bu başlığı inceleyebilirsin.

"Direk siber günvenlik kitabı okuyarak başlayacaksan çok işe yaramayacaktır" Kısmına katılmıyorum.
Bu alanda bir şeyler öğrenmek için önce kültürünü,gerekliliklerini ve temel prensiplerini öğrenmen gerektiğini herkes söyler fakat öylesini bulmak gerçekten zordur, söylenenler çoğu zaman sadece söylemde kalır. Herkesin öğrenme stili diğerinden farklıdır kimisi bam diye işlerin orasına dalar ve aldığı hatalarla, yapamadıklarıyla öğrene öğrene devam eder. Kimisi de en baştan başlar. Bunlar tamamen tarz ve öğrenme yöntemleri ile alakalıdır. Kendi aklına en çok yatanı deneyerek öğrenmeye başlayabilirsin.

@DenebK1212

Siber güvenlik iki farklı şekilde anlaşılabilir. Birincisi sistem/ağ güvenliği. İş yerleri, okullar, devlet daireleri, veri merkezleri gibi yerlerde bulunan bilgisayarların, sunucuların ve ağların güvenliği, güncelliği, bakımı ve diğer teknik işleriyle ilgilenen, programlamadan nispeten biraz daha uzak olan ancak teknik ve pratik bilgiye sahip sistem ve ağ yöneticileri. Bu alanda uzmanlaşmak istiyorsanız network theory, web teknolojileri ve işletim sistemleri alanında uzmanlaşmanız gerekir. Özellikle network ve kullandığınız işletim sistemine yatkın olmasınız. Hem GNU/Linux, hem de Windows´u bilmelisiniz. Çünkü özelde ve kamuda bu iki işletim sistemi kullanılıyor. Linux kabuklarını (bash, sh, ksh vs.) ve Windows komut satırını yoğun bir şekilde kullanabiliyor olmanız lazım. Programlama ise temel düzeyde yeterlidir. Bir yazılım mühendisi ya da bilgisayar mühendisi düzeyinde programlama bilmek (bu meslek grubu için) gerekmez fakat temel programlama gerekecektir.

İkincisi yazılım güvenliği ve bakımı. Bir programın güvenlik açıklarını inceleyen, yamayan ve test eden programcılar. Burada temel programlama yeterli değildir. Lisans seviyesinde eğitim gören bilgisayar mühendislerine neleri öğretiyorlarsa onları bilmeniz lazım. Örneğin temel programlamanın üzerine veri yapıları ve algoritma analizi konularında bilgi sahibi olmalısınız. İşletim sistemlerini tanımak, bilmek ve her yönüyle aktif bir şekilde kullanabiliyor olmak aranan minimum gereksinimler arasındadır elbette. Bütün bunlardan sonra isterseniz web programlama, mobil platformlarda programlama, masaüstü yazılım programlama, IoT cihazları için programlama ya da sunucu yazılımları gibi alanlarda uzmanlaşmayı ve rotanızı o yöne çevirmeyi tercih edebilirsiniz.

Hacking kültürü ise mutlaka siber güvenlik alanını kapsamak zorunda değildir. Hackerlar kendilerine ya da başkalarına dayatılan sıkıcı kuralları umursamayan ve bu kuralları kısa yoldan ve bir pratik şekilde aşmayı kendilerine felsefe edinmiş zeki insanlardır. Ancak medyada hackerlar sürekli veri ihlalcisi veya sanal suçlularmış gibi yansıtılıyor. Bu üzücü bir durum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı