Programlama nasıl yapılır?

W3Schools Online Web Tutorials En güzel öğrenebileceğiniz site burasıdır. Eğer ingilizce bilmiyorsanız biraz sıkıntı yaşayabilirsiniz. Tabi Chrome ile sayfayı Türkçeye çevirebilirsiniz. Sayfa çevrildiğinde çok fazla anlam kaybetmiyor çünkü çok basit cümlelerle anlatım yapmışlar. Eğer web tasarım öğrenmek istiyorsan ilk olarak HTML ve Css de kendinizi çok geliştirmeniz lazım. Daha sonra Javascript/Jquery-PHP-Mysql bakabilirsiniz. :) Ve bu işlerde ilerlemek istiyorsanız bilgisayarınıza en kısa zamanda Adobe Master Collection programlarını yüklemeniz gerekiyor.

Ben bu işi gerçek anlamda öğreneceğim dersen kurslarına aksatmadan mutlaka gitmen gerekir zaten.
İnternetteki çubuk mikrofon ile kayda almış, anlatma özürlüsü insanları izleyerek ancak kendine eziyet edersin :)

Her şeyden öte zamanının büyük çoğunluğunu bu işe ayırman gerekir. Kolay bir iş değil, çabuk unutuluyor.

Daha da beteri, anlatacağı şeyi videoda Notepad açıp Notepad'e yazan geri zekalılar. Hayır neden video çekiyorsun o zaman ? Git makale yaz, beyinsiz herif.

Bence Python dili ile başla hem her yerde kullanabilirsin(web dahil) hem de çok karışık değildir diğer programlama dillerine nazaran daha çabuk öğrenilir. Gayet güçlüdür. Ülkemizde şu sıralar yavaş yavaş gelişmeye başladı, Dünya da ise yeteri kadar yayılmış vaziyette. Şu an sanırım en çok kullanılan 5 dilin arasında. Bu arada internetten programlama ile ilgili dediklerinize katılmıyorum. Bu forumda her zaman olduğu gibi demeye çalıştığınızı çok genellemişsiniz. Ben iOS programlamayı Mimar Sinan'ın udemy.com'daki kursalarıyla öğrendim gayet de memnunum. Evet Notepad'e yazanlar çok mantıklı bir iş yapmıyor olabilir ama benim iOS programlamada bu kadar gelişmemde yer alan bi adamı da "geri zekalı" sınıfınıza sokacak değilim (o notepad'e yazmıyordu :D ). Kullandığınız yazı dilinde bilraz kibar olursanız mutlu olurum. O "geri zekalı" belki ben de olabilirdim değil mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı