Programlama öğrenmek isteyenlere altın tavsiyeler

@die C dillerine eski diyorsun..
Her ne olursa olsun C ailesi bitmez. C dillerin atası gibidir. Burada hala JS Framework'leri savunmanın bir anlamı olduğunu düşünmüyorum.

Son düzenleme:
İfadeler: T21
Açtığınız konu için teşekkür ederim.

Ben IT alanına yönelmek istiyorum, Udemy üzerinden birkaç kurs ile temel attıktan sonra ingilizce dili üzerine yoğunlaşıp daha fazla kaynak bularak bilgiye olan erişimimi kolaylaştırmak istiyorum.
Ayrıca Google da ücretli olarak IT dersi ve lisans veriyor.

Bu süreçte şunu bunu yap diyeceğiniz bir şeyler var mıdır?

Bu tartışmalardan bıkmış biriyim. Bu yüzden görünce karışmıyorum ama etiketlendiğim için 2 kelam edeceğim.

Her ne kadar C# C ailesinde sayılsa da özellikle syntax olarak Java'ya çok yakın. Genel yapısı da öyle. C ile C++ ikisinden farklı şeyler. C köylü işi iken (Geçen hafta ödev olarak system call ve kernel modülü yazdım. Hiç hoş şeyler değiller. O çok sevdiğiniz (özellikle JS'ciler) OOP'yi mumla aradığınız gün başınıza gelirse programlamanın ne olduğunu anlarsınız.) C++ arada, C# ise OOP'dir. Direkt kıyaslanmalarını doğru bulmuyorum. Bu çoğu dil için geçerli. Gidin kullanım alanına göre kıyaslayın. Android için Java vs Kotlin deyin.

Günümüz teknolojisi sağ olsun performans eskisi kadar önemli değil. Daha doğrusu amele işi yaptırdığınızda elinizdeki donanım bunu kaldırabilecek durumda. Gidip sevdiğin teknolojiler ile AAA bir oyun yaparsan o zaman vakimi ayırıp bir şeyler diyebilirim.

Aslında sizi böyle bir tartışmaya çağırmak istemezdim, bu tartışmaları sevmediğinizi biliyorum. Biz arkadaşa anlatıyoruz ama anlamıyor. Hatta sonradan bu işi tartışmadan çıkartıp laf atmaya çevirdi. Ben de bu işlerin uzmanı birisinden bir görüş almayı tercih ettim, kendi söylediklerimin doğru olduğunu biliyorum ama arkadaş inadına ısrarcı ve yanlışını kabul etmek yerine laf atma yöntemine başvuruyor.

Söylediğiniz şeylere %100 katılıyorum, etiketlediğim için gelip açıklama yaptığınız için teşekkür ederim. Eğer rahatsız ettiysem kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Bir Web Developer olarak şu mesaja güldüm. C# Benim en sevmediğim dil olmasına rağmen her sektörde kullanılan bir dil. C++ için yorum bile yapmayacağım, zaten kendisi dillerin GOAT'ı. O saydığın React, Angular ve Node'un asıl ait olduğu sektör Web programlama. "Ama PWA'lar yaygınlaşıyor" veya "Nodejs artık her yerde kullanılıyor" gibi saçma argümanlara da 10 20 yıl sonraki sektörün durumuna göre cevap veririm artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…