Programlama Öğrenmek Kolay mıdır ve Nereden Başlanmalı?

@269184 İngilizce tabii ki yardımcı olur. C/C++ en kolay programlama dillerinden, programlama mantığını anlayacağınız ve birçok alanda kullanabileceğiz dillerden. İlerleyen dönem için hangi dillerin ideal olduğunu anlamanız için araştırma yapmanız gerekiyor.

Kolay bir betik dil ile algoritma mantığını öğrenmelisin.
Programlama ne yapacağına göre zorluğu değişiklik gösterir.
Android üzerine çalışsacaksan java veya kotlin öğrenmelisin.
Web için ise önce bi HTML öğren ardındanda beckend kısmında asp veya php öğrenir başlarsın
Betik dil ne oluyor? Android programı yapmak istiyorum ve web siteleri ile uğraşmak
Udemy'de bunun için dersler mevcut. Oradan satın alıp şimdilik kendi başına mantığını kavrayabilirsin.
Buradan dersler alarak Linux kodlamada kendimi geliştirdim sana da tavsiye ederim.

Herşey senin elinde. Çalışır, çabalar ve azmedersen başarırsın. Bu işler biraz sabır gerektiren işlerdir.
Linkini gönderebilir misiniz?

Betik dil ne oluyor? Android programı yapmak istiyorum ve web siteleri ile uğraşmak

Linkini gönderebilir misiniz?
Bence kendin araştırmalısın bilişimde en önemli şey araştırmak.
Betik dil demek küçük scriptleri kolaylıkla yazabileceğiniz yorumlamaya dayalı dillerdir örnek python
Android programı yapmak istiyorsan java ile başlayabilirsin.

Programlama öğrenmek kolaydır. En temelden başlayıp ilerleme kaydederseniz kolay öğrenildiğini göreceksiniz. Biz okulda ilk olarak C görmüştük. Sonra C# ve Java gördük.

Tavsiyem Udemy'deki kurslara bakmanız.

Biraz İngilizce bilgim var. Onun bir faydası olur mu, ve oyun programcılığını seviyorum, editor' u olan oyunlara modlar veya bölümler hazırlamak istiyorum Onun için C++ ile mi başlamak gerekiyor?
Merhabalar,
Oyun ilginiz var ise benim şahsi tavsiyem ilerisi için de görüntü motor işleme tekniklerinin daha da düzeleceğini ve kod desteklerinin artacağını öngörerek C# programlama dilini seçiniz ve Unity 2D 3D motorlarıyla derlemeye başlayınız.
C++ çok daha temel, makine diline yakınsamış, daha teknik, daha zor ama büyük programlarda veya işlevlerde (dll , lib vb) ciddi derecede önde performans sergileyebilir. Lakin oyun dünyasına yönelmek için en iyi başlangıç Unity ve C# olacaktır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı