Programlama sınavına çalışma önerisi

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Arkadaşlar merhaba. 1 hafta sonra R yazılım dili üzerinden sınavım olacak. Ben günü gününe kod yazan birisi değilim, algoritma mantığını, temel kodları biliyorum. Döngüleri yapamıyorum sadece, döngüleri şöyle güzel anlatan bir kaynağınız varsa alabilirim. Mesela hangi döngüyü nerede ne zaman kullanacağımı bilmiyorum, bunlar için de önerileriniz varsa alabilirim. Bir de bizim hocamız çok zor sorar, o yüzden temelin üstünde bir hazırlığa ihtiyacım. Önerilinizi bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba. 1 hafta sonra R yazılım dili üzerinden sınavım olacak. Ben günü gününe kod yazan birisi değilim, algoritma mantığını, temel kodları biliyorum. Döngüleri yapamıyorum sadece, döngüleri şöyle güzel anlatan bir kaynağınız varsa alabilirim. Mesela hangi döngüyü nerede ne zaman kullanacağımı bilmiyorum, bunlar için de önerileriniz varsa alabilirim. Bir de bizim hocamız çok zor sorar, o yüzden temelin üstünde bir hazırlığa ihtiyacım. Önerilinizi bekliyorum.
Hazır kodlar bul. İçinden anlamadığın kodu sil sonra programı çalıştırarak ne işe yaradığına bak. HTML , JAVA ve CSS çalışırken full böyle çalıştım ve gayet iyi sonuçlar aldım. Bu dersler dinleyerek olmaz deneyerek yapıcaksın.

Hazır kodlar bul. İçinden anlamadığın kodu sil sonra programı çalıştırarak ne işe yaradığına bak.

Bana hazır kodlar önerebilir misiniz peki, ya da elinizde var mıdır?

HTML , JAVA ve CSS çalışırken full böyle çalıştım ve gayet iyi sonuçlar aldım. Bu dersler dinleyerek olmaz deneyerek yapıcaksın.

Haklısınız, ama terminoloji olmadan da zor oluyor hocam, bizim hocamız en akla gelmeyecek yerden soru soruyor, en basit örneği fibonacci serisini çıkartan bir kod istiyor ve bunun ilk 10 adımının çarpımını istiyor. Sınavdan sonra yapacak hale gelirim belki ama sınav öncesi bunu kestirmiyordum.

Bana hazır kodlar önerebilir misiniz peki, ya da elinizde var mıdır?

Haklısınız, ama terminoloji olmadan da zor oluyor hocam, bizim hocamız en akla gelmeyecek yerden soru soruyor, en basit örneği fibonacci serisini çıkartan bir kod istiyor ve bunun ilk 10 adımının çarpımını istiyor. Sınavdan sonra yapacak hale gelirim belki ama sınav öncesi bunu kestirmiyordum.
# Function to generate Fibonacci series
fibonacci <- function(n) {
# Initialize the series with the first two numbers
series <- c(0, 1)

# Loop to generate the rest of the series
for (i in 3:n) {
# Add the last two numbers in the series
next_number <- series[i-1] + series[i-2]
# Append the new number to the series
series <- c(series, next_number)
}

return(series)
}

# Test the function
fibonacci(10)

Bu kod bir fibonacci() fonksiyonu tanımlar ve sonra 10 elemanlı bir seri çağırarak test eder. Değiştirerek daha uzun veya daha kısa seriler oluşturabilirsiniz.

Bunun için ChatOpenAI kullanabilirsin.

@Muhammet Erda çok teşekkürler hocam, peki bu tür zor soruları elde edebileceğim kaynak var mıdır acaba? Aklın ucundan bile geçmeyecek sorular lazım bana.
Şu ana kadar hangi programları yaptınız hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı