Programlamada en avantajlı dil hangisi?

Şahsen bir yazılımcı olarak C++ ile başlamanı öneririm evet kafa patlatır ve başlangıç için çok zorlayıcı olur fakat C++ öğrenirsen C + C Basic gibi dillerin yani toplam 3 dilin hemen hemen kilidini açmış olacaksın. Aklım olsa yazılıma zamanında C++ ile başlardım.

Hocam bir de yazılım konusunda her alanda kendimi ilerletebilir miyim merak ediyorum. Yani hem web tasarımı hem oyun programla gibi.

Dilin önemi yok programlama öğren her dilde yazarsın syntaxı öğrendikten sonra.

Syntax ne ki hocam nereden öğrenebilirim?

Hangi yazılım dili konusunun en iyi cevabı sende.

Makine öğrenmesi, veri bilimi, yapay zeka için Python kullanırsın mesela. Ama ben web geliştiricisi olmak istiyorum dersen JavaScript öğrenirsin.

Hangi yazılım dilini öğrenirsen öğren, İngilizce'de de gelişmeyi unutma.

Hangi yazılım dili konusunun en iyi cevabı sende.

Makine öğrenmesi, veri bilimi, yapay zeka için Python kullanırsın mesela. Ama ben web geliştiricisi olmak istiyorum dersen JavaScript öğrenirsin.

Hangi yazılım dilini öğrenirsen öğren, İngilizce'de de gelişmeyi unutma.

Hocam İngilizce seviyem C1 civarı bir şey daha da geliştirmeye çalışıyorum ondan yana pek bir sorunum yok.

Son düzenleme:
Hocam İngilizce seviyem C2 civarı bir şey daha da geliştirmeye çalışıyorum ondan yana pek bir sorunum yok.
Kanka C2'nin ötesi yok. Syntax sözdizimi programlama dillerinde belirli fonksiyonları en basitinden çağırırken farklı sözdizimleri vardır. C'de printf ile çağırırken Python'da print ile çağırırsın. Değişkenler,Mantıksal Operatörler,Veri Tipleri,Algoritma mantığı gibi pek çok kısım programlamanın temellerini oluşturmakta. Bu temelleri iyi anlar ve öğrenirsen diğer dillere geçmek önemli değil. Programlama dili bir araç. Oyun geliştirirsin C# kullanırsın Yapay zeka geçersin Python kullanırsın. Web tasarım için Java kullanırsın. Ofis programı yazarsın Arduino vs C++ geçersin. Dil çok mantığı öğren İngilizceni geliştir gerisi kek.

Kanka C2'nin ötesi yok. Syntax sözdizimi programlama dillerinde belirli fonksiyonları en basitinden çağırırken farklı sözdizimleri vardır. C'de printf ile çağırırken Python'da print ile çağırırsın. Değişkenler, mantıksal operatörler, veri tipleri, algoritma mantığı gibi pek çok kısım programlamanın temellerini oluşturmakta.

Hocam C2 değiş yanlış yazmışım C1.

Avantajli dil diye bir sey olmaz cunku dil bir aractir. En avantajli tornavida hangisi gibi bir sey soruyorsun.
Vidasina gore degisir cevap.

Bir tanesini ogren, programlamayi da onunla ogren ve tum bunlari Ingilizce kaynaklardan yap.
Sonra zaten baskasina sormana gerek kalmayacak.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı