Programlamadan nasıl para kazanılır?

Masaüstü bilgisayarım var ama kendime bir tane dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Bunun içinde programlamadan yapmak daha iyi olur, sevdiğim bir alan olduğu için.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
Sana cevap veriyor gibi oluyorum ama yaşın, ne yaptığın hakında bilgim yok. Bu sebeple genel olarak yazıyorum. Okuyanlar için genel bir bilgi olsun.

Sırası ile yapılması en mantıklı işler; (Bana göre)
- Full time, yarı zamanlı veya proje bazlı (Freelance) bir iş bulmayı deneyebilirsin.
- Uzman olduğun alanda (Özellikle test otomasyonu, CI/CD, DevOps gibi alanlar) da eğitim verebilirsin. (1-1 eğitim) (Bu seçenek genelde linkedin den kendileri aşırı belli eden tipler oluyor. O sebeple bu alanda gidecekler için Linkedin çok önemli)
- WebMaster forumlarında iş arayabilirsin. Sırası ile benim en çok gördüğüm işler;
- Template, script alımı​
- Figma, PSD gibi UI to HTML​
- Sunucu, app store veya play store üzerinde uygulama yayınlama.​
- Varolan projede bug fixleme veya yeni feature ekleme.​
- Sıfırdan uygulama yapma (Genelde öğrenciler veya fikri olup sermayesi olmayanlar oluyor)​
- Ogrenci ödevlerini yapabilirsin. (Forum veya sırf bunun için yapılmış siteler var bunları araştırabilirsin)
- Blog sitesi oluşturup adsense bağlayabilirsin. (Kesin olmamakla birlikte, uzun vadede iyi sonuç verebilir.)
- Mobil Uygulama veya Oyun geliştirip reklamlar ile kazanç elde edebilirsin.
- Oyun geliştirip Steam, Epic vs gibi alanlarda satabilirsin.
- Website veya Mobil uygulama template geliştirip yayınlayabilirsin. (Uzun vadede işe yarar. Kısa vadede sonuç vermez)
- Open source proje geliştirip (Özellikle developer tool, UI kit gibi) sunmak. (İyi bir iş çıkardığınızda sponsor olan illaki olacaktır.)

Sana cevap veriyor gibi oluyorum ama yaşın, ne yaptığın hakında bilgim yok. Bu sebeple genel olarak yazıyorum. Okuyanlar için genel bir bilgi olsun.

Sırası ile yapılması en mantıklı işler; (Bana göre)
- Full time, yarı zamanlı veya proje bazlı (Freelance) bir iş bulmayı deneyebilirsin.
- Uzman olduğun alanda (Özellikle test otomasyonu, CI/CD, DevOps gibi alanlar) da eğitim verebilirsin. (1-1 eğitim) (Bu seçenek genelde LinkedIn'den kendileri aşırı belli eden tipler oluyor. O sebeple bu alanda gidecekler için LinkedIn çok önemli)
- WebMaster forumlarında iş arayabilirsin. Sırası ile benim en çok gördüğüm işler;
- Template, script alımı​
- Figma, PSD gibi UI to HTML​
- Sunucu, App Store veya Play Store üzerinde uygulama yayınlama.​
- var olan projede bug fixleme veya yeni feature ekleme.​
- Sıfırdan uygulama yapma (Genelde öğrenciler veya fikri olup sermayesi olmayanlar oluyor)​
- Ogrenci ödevlerini yapabilirsin. (Forum veya sırf bunun için yapılmış siteler var bunları araştırabilirsin)
- Blog sitesi oluşturup AdSense bağlayabilirsin. (Kesin olmamakla birlikte, uzun vadede iyi sonuç verebilir.)
- Mobil Uygulama veya Oyun geliştirip reklamlar ile kazanç elde edebilirsin.
- Oyun geliştirip Steam, Epic vs gibi alanlarda satabilirsin.
- Web site veya Mobil uygulama template geliştirip yayınlayabilirsin. (Uzun vadede işe yarar. Kısa vadede sonuç vermez)
- Open Source proje geliştirip (Özellikle developer tool, UI kit gibi) sunmak. (İyi bir iş çıkardığınızda sponsor olan illaki olacaktır.)

Yaşım 17. Ve çok teşekkür ederim. Site yapımı ve uygulama yapımı ile ilgileneceğim.

Hocalarım. Site yapıp reklam vermek sizce iyi mi gelir olarak?

Bence tamamen boş. Ne kadar uğraşıp ne kadar kazanacaksın? Uğraşıp site yazacaksın, insanları çekmeye çalışacaksın vs. vs. Ölme eşeğim ölme. Yazdığım sitelerde iş isteyenler oluyor. Yapabileceğini düşündüğün işi alıyorsun ve teslim edip paranı alıyorsun. Ya da orada kendine bir profil açıyorsun ve yeteneklerini belirtip müşteri bekliyorsun.

Masaüstü bilgisayarım var ama kendime bir tane dizüstü bilgisayar almak istiyorum. Bunun içinde programlamadan yapmak daha iyi olur, sevdiğim bir alan olduğu için.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Dostum bir sürü alan var. Birkaç tanesini şöyle sıralamak gerekirse.
  • Web sitesi yapıp satmak.
  • Oyun yapıp satmak.
  • Oyun yapıp, yayınlayıp reklamdan veya satışlardan kazanmak.
  • Mobil uygulama yapıp satmak.
  • Mobil uygulama yapıp, yayınlayıp reklamdan veya satışlardan kazanmak.
  • Yazılım eğitimi vermek.
Falan filan... Bunlar ilk akla gelen yollar ki ona rağmen zor bir piyasa. Bunlara ek olarak yapılacak farklı işlerde var bu yazılım alanında ama şu bu diye net örnekler vermek zor. Siz belli bir dilde iyi olup güzel bir ortam kurduktan sonra illaki para kazanacak yollar bulabilirsiniz. Aklınızda başka sorular varsa sorun. Bildiğim kadarıyla sonuna kadar cevaplarım. :)

Bence tamamen boş. Ne kadar uğraşıp ne kadar kazanacaksın? Uğraşıp site yazacaksın, insanları çekmeye çalışacaksın vs. vs. Ölme eşeğim ölme. Yazdığım sitelerde iş isteyenler oluyor. Yapabileceğini düşündüğün işi alıyorsun ve teslim edip paranı alıyorsun. Ya da orada kendine bir profil açıyorsun ve yeteneklerini belirtip müşteri bekliyorsun.

Siz mi yaptınız siteyi hocam? Atabilir misiniz linkini?

Dostum bir sürü alan var. Birkaç tanesini şöyle sıralamak gerekirse.
  • Web sitesi yapıp satmak.
  • Oyun yapıp satmak.
  • Oyun yapıp, yayınlayıp reklamdan veya satışlardan kazanmak.
  • Mobil uygulama yapıp satmak.
  • Mobil uygulama yapıp, yayınlayıp reklamdan veya satışlardan kazanmak.
  • Yazılım eğitimi vermek.
Falan filan... Bunlar ilk akla gelen yollar ki ona rağmen zor bir piyasa. Bunlara ek olarak yapılacak farklı işlerde var bu yazılım alanında ama şu bu diye net örnekler vermek zor. Siz belli bir dilde iyi olup güzel bir ortam kurduktan sonra illaki para kazanacak yollar bulabilirsiniz. Aklınızda başka sorular varsa sorun. Bildiğim kadarıyla sonuna kadar cevaplarım. :)
Hocam benim galiba en büyük sorunum çok sık dil değiştirmek. O konuda yardımcı olup fikir verebilir misiniz?

Evet evet biliyorum ama Python ile kendi uygulamamı yaptığımda ve daha iyilerini gördüğümde kim neden Benin uygulamamı kullansın gibi şeyler oluyor.

Hocam siz çabaladıktan sonra emin olun daha da gelişeceksiniz. Hem burada önemli olan pazarlama. Örneğin mobil oyunlar. Çok dandik oyunların reklamlar sayesinde çok fazla oynandığını görebiliyoruz.

Hocam benim galiba en büyük sorunum çok sık dil değiştirmek. O konuda yardımcı olup fikir verebilir misiniz?

Bu alanda çok iyiyim desem yalan olur. Çok uzun zamandır araştıran birisi olsam da, bu alana o öğrenme adımını yeni attım. Unity ile oyun yapmayı öğreniyorum. C# dilini kullanıyorum.

Ama genel olarak tavsiye vermem gerekirse arayın. Size en uygun dili arayın. Daha doğrusu size en uygun olan alanı arayın. Bu arayış içinde çok fazla zaman da kaybetmeyin tabii ki de ama uzun vadede sevdiğiniz yolda olmak size katkı sağlayacaktır. Kendimden örnek vermek gerekirse ilk web sitesi yapma üzerine eğitimlere bakıyordum ve sonuç olarak bana uygun olmadığını fark ettim. Şu an Unity ve C# öğrenmeye çalışıyorum.

İlk dediğiniz konuya ek yapıyorum. Başlarda para kazanma ile uğraşmayın. Öncelikle seçtiğiniz alanda profesyonelleşin ve zaten para bir şekilde ayağınıza gelecektir. Sadece doğru ortamı bulmanız gerekiyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı