Programlamaya doğru bir giriş mi yaptım?

bysemih58

Hectopat
Katılım
12 Nisan 2020
Mesajlar
119
Merhaba arkadaşlar programlama diline giriş yapmaya karar verdim. Aşağı yukarı 1.5 haftadır araştırmalarım sürüyor. İnternette programlamaya hangi dille başlanmalı konusunu araştırınca herkes kendi düşüncelerini yazmış ve çeşitli diller önermiş ama hangi dili ile başlanmalı net bir kaynak vs. yoktu. Ben de kendimi deneme amaçlı çok detaylara inmeden Java, C, C++,C#,Python gibi dillere tek tek bakmak istedim. Amacım hangi dili daha iyi anlıyorsam o dil ile başlamaktı. İlk başta Python ile başladım internette çoğu kişi kolay bir dil olduğunu bu işe başlayan kişinin ilk buradan başlamalı gibi şeyler okumuştum ama ben bu dilde çok zorlandım. Çok bir yol kat etmesem de başlangıç düzeyi bana bu dilin benim için uygun olmadığını anlatmış oldu. Daha sonra Java ile devam ettim ve daha iyi bir sonuç aldım. Kolay anladığımı fark ettim konuların aklımda kalması öğrendiğim şeylerin kendi kendime yapabilmem beni motive etti fakat daha sonra C++ dilini şöyle bodoslama giriş yaptım. Amacım mantığını anlamak bana mantıkları aynı gibi geldi. Yanılıyorsam düzeltiniz (daha yeniyim). C++'da başlangıç konuları anlıyor ve ilerleye bildiğimi fark ettim. C ve C# ise henüz kaynak arama ve araştırma düzeyindeyim. Henüz net bir şey kafamda oluşmadı. Şimdi soruma gelecek olursak size Java ile devam edip seviyemi arttırdıktan sonra C++ ile mi devam edeyim yoksa C++ ile başlayıp Java ile mi devam edeyim veya bu saydığım dillerin yeni başlayan biri için hangisi uygun olabilir? Birden fazla kaynaktan öğrenmek istiyorum yani bir konuyu 1 kaynaktan öğrenmek yerine 5-6 kaynaktan aynı konuyu takip etmek istiyorum. Her anlatılış aynı mı diye. Sizlerin bana tavsiyesi ne olur nasıl bir yol izlemeliyim? Bazı arkadaşlarım bana kitap almamı söyledi, çok faydası olur diye. Fakat kitap tavsiye ederseniz Türkçe kaynak kitap olarak ne önerirsiniz veya alınır mı, karasızım. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.
 
Ben ilk önce Scratch den başladım ondan sonra daha çok Android e yöneldim yani App İnventor gibi yerler kullandım ve şu anda Unreal Engine (Blue print) i ve C# öğreniyorum ve gerçekten ilk başladığım Scratch ve App inventor un çok faydasını gördüm.Yani çoğu şey tanıdık geliyor artık bana.
 
Merhabalar, böyle bir sektöre girmenizi kutlarım öncelikle. Ben şahsen şu dil ile başlanması gerekli diye bir olayın mantıklı olmadığını düşünüyorum. Bana kalsa ilk önce algoritma mantığını öğrenmeniz (akış diyagramları vb.) Ve ondan sonra da eğer bilmiyorsanız İngilizce öğrenmenizi tavsiye ederim. Ben şahsen ilk başta İngilizce öğrenmeden başladım ve şu an İngilizce öğrenmeye çalışıyorum ve bayağı bir zorluk yaşıyorum çünkü bir taraftan projeler yaparken bir taraftan da İngilizce öğrenmek zor oluyor. Eğer İngilizce biliyorsanız da C, C++, C#, Java gibi dillerle başlamanızı öneririm. Python önermem. Çünkü syntaxların neredeyse olmadığı bir dil ve Python öğrendikten sonra Java gibi bir dile geçerseniz bayağı zorluk yaşabilirsiniz.
 
Hangi alana yöneldigine göre degişir. Android ise Java.
Oyun, Windows app için C# ve C++.
Sistem programlama C, C++.

Sadece programlama öğrenmek istiyorsan. Bana göre yol harita şöyle olmalı;
C ile algoritma ve veri yapılarını kavramak.
C++ veya C# ile oop konusunu kavramak.
Mutlu son.

Not: Bu yol herkese göre değişebilir. Bana göre en mantıklı bu yoldur.
 
Eğer İngilizceniz yeterli değilse maalesef fazla yol katedemezsiniz.

--------
Java zaten C++ dan türetilmiş bir dil. İlk önce C++ öğrenirseniz, javaya kolayca alışırsınız. İkiside nesne tabanlı proglamlama.
Türetilmiş demek yanlış olur, Java tamamen OOP. En basitinden pointer kavramını Java'da duyamazsın. Türeseydi bunlar olurdu. Java C++'tan esinlenmeler yaptı diyebilirsin. Zaten syntax benzer.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı