Programlamaya giriş dersini alttan almak mantıklı mı?

sinok23

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Sene çok kötü başlamıştı benim için. Vizelerim kötü geldi o yüzden. Finallerim iyi gidiyor çok şükür ama programlama dersimin vizesi çok çok düşük olduğu için kalacağım gibi duruyor. Hiç büte girmeden seneye tekrar almak istiyorum. Zaten giriş dersi olduğu için aslında çok zor değilmiş ama benim hiç yazılım temelim olmadığı için notlarım bayağı düşük gelmişti. Seneye hem yazılım konusunda daha iyi olacağım. Bu yüzden bu tek dersi seneye alttan almak mantıklı mıdır? Var mı söyleyecekleriniz?

Ne olursa olsun eğer dersi geçebiliyorsan geç alttan alma. Yük oluyor.(Kendi fikrim)

Ortalamanı yükseltmek için yapıyorsan mantıklı ama seneye bir ders fazlan olacak. Ona göre çalışıp hazırlanman gerekecek. Yapabilirim diyorsan sorun yok. Tek ders olduğu için pek sorun olmaz gibime geliyor. Birden fazla dersi bırakırsan zorlanabilirsin.

Ne olursa olsun eğer dersi geçebiliyorsan geç alttan alma. Yük oluyor.(kendi fikrim)

Hocam haklısınız ama zaten devam zorunluluğu yok. Mesela ders matematik veya fizik olsaydı kesinlikle geçip kurtulmaya çalışırdım ama programlama olduğu için seneye sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Ortalamanı yükseltmek için yapıyorsan mantıklı ama seneye bir ders fazlan olacak. Ona göre çalışıp hazırlanman gerekecek. Yapabilirim diyorsan sorun yok. Tek ders olduğu için pek sorun olmaz gibime geliyor. Birden fazla dersi bırakırsan zorlanabilirsin.

Hocam ders zaten programlama olduğu için bunu yapacağım. Sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.

Devam dersi varsa başına dert olur. Devam dersi olmadığından emin ol bırakacaksan.

Devam zorunluluğu yok hocam kesinlikle. Ondan bırakıyorum zaten.

Hocam haklısınız ama zaten devam zorunluluğu yok. Mesela ders matematik veya fizik olsaydı kesinlikle geçip kurtulmaya çalışırdım ama programlama olduğu için seneye sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Hocam ders zaten programlama olduğu için bunu yapacağım. Sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.

Arkadaş devam derken önkoşuldan bahsediyor sanırım. İleride bazı dersleri alman için bu dersi vermiş olma koşulu olabilir. Onu kontrol et. Ön koşulu varsa sorumlu verebiliyorsan bile ver. İlerde yükseltmek için tekrar alırsın.

Eğer ileri dönemlerde başka bir dersi almak için bu ders gerekliyse başına dert olur. Dönem değil sene uzattırır bu durum. Varsayalım A ve B derslerini almak için bu ders ön koşul olsun. A sadece güz dönemlerinde açılan 2. sınıfın bir dersi olsun, B ise sadece bahar döneminde açılan bir 1. sınıf dersi olsun.
B'yi alamayacaksın bu dersi vermediğin için. Bir sonraki bahar dönemini beklemen gerekecek. Buna dikkat et diyorum işte. Dikkat etmezsen canını sıkar.

Bugün başına dert olmaz ama seneye bu dersle birlikte 2-3 ders daha bırakırsan o zaman gör curcunayı. Eğer üniversite çoook uzakta değilse (8-10 saat ve üzeri) ve bütünlemede geçebilme şansın varsa tavsiyem seneye yük olmaması adına dersini vermen.

Ben şu an Mukavemet-I dersimi vermek için 10 saatlik otobüs yolculuğundayım. Sırf bu dersi veremediğim için bana en az 6 ay kaybettirdi. 10 saat git 10 saat gel sınavı bekle derken 24 saatimi yollarda perişan geçireceğim. Vize+Final eğer geçemezsem ekstra yol masrafı ve otobüs yolculuğu çekmek zorunda kalacağım. Ve bu benim 6. yılım. Sırf 1 ders yüzünden çalışma hayatına başlayamadım. Okulum 6. yılına uzadı. Ben böyle yapmam bana olmaz deme bana da ekstrem geliyordu ama üst üste dersler kalınca hiç birine odaklanamayıp çok zorlandım. Dediğim gibi verebilme ihtimalin varsa ve çalıştıysan şansını dene. Hele de en fazla 4-5 saatlik bir mesafedeyse bence kesinlikle sınavına gir.

Devamsızlık mesele değil, mesela önce Programlamanın temellerini alasın ki sonraki dönemde verilecek Obje Tabanlı Programlama dersini alabil.

Dediği gibi sene uzattırır. Bana uzattırmıştı. Uzattıracağını biliyordum ama yine de alırken sıkıntı olmuştu. O derslerin saatlerinin çakışmaması gerek bazı sistemler izin vermiyor, ya da kredin yetmiyor falan. Binbir türlü terane var.

Sen büt ile de olsa geç en fazla Recursion, Iteration falan gösterirler zaten, kolay.

İlk sene ben de kalmıştım, sonra rahat geçtim. Sadece o kalıyorsa kalabilir bence, çok varsa yük oluyor bütte dene.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı