Programlamaya Giriş Nasıl Olmalı?

Sana tavsiyem daha geç olmadan sayısal geç. Ben şuan 12. Sınıftayim geçen yıl 2. Ay TM den sayısal geçtim pişman değilim. Orta seviye matematik ve aşırı kötü olmayan fen ile çok rahat yazılım mühendisliği kazanırsın. Bu tavsiyemdir doğru diye bişey yok geleceğini etkilemek istemem ama benim görüşüm bu yönde.

Matematiğin programlamaya bir faydası yok sadece Computer Graphics veya yapay zekayla uğraşıyorsan belki. Matematik zaten 4 işlem angaryası bilgisayar programlamaya hiç bir faydası yok. ebob'u ekok'u ne yapıcam ben kod yazarken. Matematik bilgisizliğimin hiç bir zararını görmedim. Okulda algoritmadan 80 matematikten 35 aldım. Algoritma ve matematik farklı şeyler, birinde ne yapması gerektiğini söylüyorsun öbürü ise amelelik.

"Algoritma ve matematik farklı şeyler" :) :) About - Project Euler Şuradaki soruların çoğunu "brute force" yöntemiyle çözebilirsin. Ama bazılarının hesaplanması saatlerce, bazıları günlerce sürecektir. Matematik bilmezsen günlerce bekleyen tarafta olursun. Unutma herkes kod yazabilir ama herkes iyi kod yazamaz.

Matematiğin programlamaya bir faydası yok sadece Computer Graphics veya yapay zekayla uğraşıyorsan belki. Matematik zaten 4 işlem angaryası bilgisayar programlamaya hiç bir faydası yok. ebob'u ekok'u ne yapıcam ben kod yazarken. Matematik bilgisizliğimin hiç bir zararını görmedim. Okulda algoritmadan 80 matematikten 35 aldım. Algoritma ve matematik farklı şeyler, birinde ne yapması gerektiğini söylüyorsun öbürü ise amelelik.

Matematik sadece sayılarla işlem olarak algılanmamalı. Öncelikle analitik düşünmeyi geliştirir. Mesela Matematik Problemleri çözmek mantığınızı oldukça geliştirir. Algoritmada mantık ile oluşturulur. Kısacası Matematik problemi farklı yollardan çözme yetisini geliştirir.

Matematik bilmek demek, turev integral almak, denklem cozmek demek degildir. Siz hesap makinesi degilsiniz.
Matematik demek, dogayi sayilarla modellemek demektir. Denklem "kurmak" tir. Insan iliskilerini, para piyasalarini matematik ile ifade edebilmektir.
Ezbere egitim alip da matematigin ne oldugundan bihaber olursaniz programlama ile matematigi baska seyler sanabilirsiniz. Halbuki programlamanin kendisi zaten matematik, algoritma yaziyorsan matematik yapiyorsun demektir, baska bir sey degil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı