Programlamaya hangi dil ile başlanmalı?

Dediklerinize katılıyorum lakin yazılım okulda öğrenilen bir şey değil eğer Almanya'daki şirket ırkçı değil ve idealist bir şirketse sizi yazılım bilginizle alacaktır mezun oldugunuz üniversite ile değil. TR de bile artık zeki işverenler diplomaya değil yazılım bilgisine bakıyorken dediğiniz biraz saçma olmuş bence.

C ile başla algoritmayı öğren ardından Cpp'e geçersin, bunları iyice kavradıktan sonra diğer diller çerez gibi gelir.

Yazilimin okulda ogrenilmedigini neye gore iddia ediyorsun?
Computer Science departmanlarinda ne ogretiliyor mesela?

Bunu iddia eden insan saglam okulda okumadiysa itibar etmem. Alayliya sorarsan tabi ki sana yazilim okulda ogrenilmez diyecektir. Lise mezununa sorarsan tabi ki sana "Universite okumak bos is" diyecektir.

Okuldaki teorik bilgi tek basina yeterli degil, elbette ben X mezunuyum ise alin beni demen yeterli gelmez. Ama kimi sirketler universite mezunu degilsen HR mulakatina dahi cagirmaz seni. Sallamazlar direkt.

Iyi bir matematik - ingilizce -> ustune saglam CS egitimi -> Sonrasinda iyi sirketlerde saglam projelerde calismak -> basarili kariyer.

Etrafta gordugunuz basarili yazilimcilarinin ezici cogunlugunun gectigi yol bu.

Kaldi ki burada yurt disinda calismaktan bahsediyoruz. Sana universite mezunu olmadigin icin "kalifiye gocmen" statusu bile vermeyecekler, sacma sapan bir sey bu yazdigin.

Hollanda'da ornegin kalifiye gocmen olmadigin icin istedigin kadar mukemmel ol, verilebilecek maksimum brut ucretin sinirlamasi var. Devlet "lise mezunu gocmen getirmeyin" diyor resmen.

Aynen.

Hocam birincisi ben yazılım dili için okul şart değil dedim matematik İngilizce için konuşmadım.
İkincisi olarak ben az maaş olur su bu diye de sorgulamadim ise girme konusunda görüşünüze yorum yaptım.
Üçüncü olarak diplomaya bakmiyordan kastım hangi üniversiteden olduğundan bahsettim hani siz demişsiniz ya belli başlı üniversiteler şöyle böyle buna ithafen söyledim sen en kotu yazilim mühendisliği üniversitesinden de mezu olduysan kendini geliştirdiysen bir yerlere gelirsin bunun bir sürü örneği var en kotu Fırat üniversitesinde okuyan birisi şu an Google da senior developer yani ben lise mezunu olun üniversite boş diye bir şey demedim galiba başka birinin mesajına okudunuz demedigim her şeye cevap vermişsiniz neyse iyi günler hocam

İnsanlar cevap vermekten sıkıldı ama siz her gün aynı başlığı açmaktan bıkmadınız, 1-2 sayfa geriye gitseniz aynı başlıktan yüzlerce bulabilirsiniz. Yazılımcı olmak istiyorsan araştırmacı olmalısın, eğer basit bir başlığı bire arayamıyorsan senden yazılımcı olmaz.

Sorunun aslında bir sürü başlığı okuduğumu, arkadaşlarıma sorduğumu, sonucunda da kafamın karıştığını belirtmiştim... Yargıçsınız sanırım?

Hocam ama üniversiteye gitmeyip de çok iyi yerlere gelenler var. İlla üniversite şart mı? Hocam bir de programlama dili öğreneceğime matematik alt yapımı, distrubuted systems vb. alanlarda kendimi geliştirmem daha mı mantıklı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…