Armut piş ağzıma düş diye bir şey yok maalesef ki.
1-İngilizce diliniz olması lazım.
2-yazılım dil ve yazılım terimlerini bileceksiniz.
3-yazılım dilerinin algaritmolarını bileceksiniz.
4-orta seviye bir yazılımları rahat acıcak bir sistem.
5-kaynak aramak için yazılım ile alakalı blog ve forumlara giriniz.
6-öz güveniniz olacak pes etmeme gararınız olacak.
7-giriş seviyesine günce 1 saat calışmanız ve 1yılda ortalama bir C oğrenebilirsiniz (her hafta 1 saat artırcaksınız ara vere vere yapınız cok ara vermeyin Max 10dk olsun)
8-ilk once C ile başlamını isterim açıkçası biraz rahat edebilirsiniz.
9-umedy / devletin yazılım ile alakalı ücretsiz ders sitesi / buradan ders alarak tek tek yaparak ilerleyiniz Kaan acedemy hocamızı cok severim kendisi cok iyi anlatır kendisinden yazılım dilerini oğrendim.
10-sürekli çabalayıp aynı tekrarlama yapacak hemen oğrendim deyip 2.bir dillere geçmeyiniz bu sefer ilk oğrendinizi unutursunuz.
11-oğrendiğiniz bilgileri forum sitelerinde blog sitelerinde sorununuzu veya calışmalarını paylaşın.
12-bilgiye sahip gercek bir yazılımcıdan yardım al uyduruk birinden kesinlikle ders alma.
13-yazılım kodlarını yazmak için giriş seviyesi code block oneririm kesinlikle visiulstido code onermem biraz daha hafif detaylı bir program ararsın code block işinizi gorcektir.
14-program nedir? Oğren.
15-kendine hedef koy ornek site yazcan ve siteyi şoyle yapacağım gibisinden hedef koy büyük hedef koyma yapamadım deyip bırakırsın kucuk sitelerden hedef koyarak hedefini artır. Ve kendini ödülendir.
16-disiplinli ve calışkan akılı zeki olacaksın 1 adet harf yanlış olsun o satır kompile çop olur.
17-yazılımdan para kazancam gibisinden bu işe girme calışmalarını paylaşarak bir puan elde et kendince referans belirle ve işte gercek bir developer yani geliştirici diğer adı yazılımcıyım de.
18-bir yazılımcı isen ilgi cekici bir ismin olsun ve logon.
19-yazılımcı olmak için bir iyi işe girmek için üniversite okumana gerek yok işleviye bakarlar ornek yaptığın calışmalar iyi ise her işe girersin kendi seviyene gore ama üniversite okumamazlık yapma okumanı oneririm beleşe ve kolaya kaçma demiştim

20-Windows onermem Linux tabanlı cihazından yazılıma calışmanı oneririm ilerdeki iş hayatında ne tür bir işletim sistemi biliyorsun ve bilgiye sahipsin diye sorarlar.
21- üniversite için bir laptop oneririm 8 GB RAM SSD'li bir cihaz işini gorucektir.
(Sıraya sokmadım bir yazılımcı olarak aklımdan kalanı geceni size anlatım zor iştir. Kolay sanmayınız bu işe gircekseniz cok calışcaksınız o kolay anlamını kafadan kesinlikle siliniz)
Not: Eğer hava atmak icinse veya hacker icinse bilen her yazılımcı hacker olmuyor. Hava atmak için bu işe giriyorsan baştan bırak bu işi bro umarım o kolaylığı kenara atıp silip disiplinli calışırsan iyi olur cunku işte firima şirketindeki yetkilierin sürekli senden bir şey istiycek ve geçiştirme yaparsan sürekli işten atılırsın ve yeni işe girerken bu atılma sebeblerini istiycekler o firimadan ve ondan seni bir daha hiçbir işe almayabilirler.
Baştan pes et misin ki zaten bro moralini bozmak istemem ama boyle giderse hiçbir yere gelemesin Türkçe kaynak de misin İngilizce şart

maalesef. En kotu B1 bilmeniz lazım.
Cok hakklısınız işte kolay sanıyorlar ama oyle değil işte.