Programlamaya nereden başlamalıyım? Hazırlık sürecinde neler yapmalıyım? Algoritmalar nedir?

Eureka

Hectopat
Yer
M.2 SSD
Daha fazla  
Java veya C# öğrenmek istiyorum. Yapay zeka ve Machine Learning/Deep learning üzerine ilerlemek istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum. Yapmam gereken şeyler nelerdir?

Not: Algoritmaları sıkça duyuyorum tam olarak nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sanırım size yardımcı olabilirim.

İlk başta Java veya C# öğrenmek istiyorum yazmışsınız ama sebebini yazmamışsınız.
Sonrasında ise yapay zeka, makine öğrenmesi üzerinde ilerlemek istiyorum yazmışsınız. Bu alanda en çok kullanılan ve bunun için en uygun dil Python'dur. Python ile başlamanızı öneririm. Kendisi zaten yeni başlayanlara da sık tavsiye edilen, kullanımı ve öğrenimi kolay bir dildir. Yapay zeka dışında makine öğrenmesi, siber güvenlik gibi konularda da kullanılır.
*Daha detaylı bilgi isterseniz buradan bakabilirsiniz. (Bu kanalı tavsiye ederim bu arada.)

Algoritma en kaba tabiri ile bir şeyi yapmak için izlenmesi gereken yoldur. Mesela "Eğer susamış isen su iç." cümlesi de bir algoritmadır. Burada bir sorun ve o sorunun çözümü vardır.
Bizim programlama yaparken yaptığımız şey de aslında programlama dilleri ile algoritma oluşturmaktır. Yani yazılımda algoritma dediğimiz şey yazılımdan ayrı bir şey değildir. Algoritma bu işin arkasındaki mantıktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı