Bunların programlamaya dair bir şey olmadıklarını düşünüyorum. Back-end bakmak istiyorsa baksın ama front-end öğrenince kalacak orada, algoritma vesaire bir şeyler kapamayacak. Bilgisayar mühendisliği okumaktayım şu anda. Bu dilleri mesela hiç öğretmiyorlar.
Anladım hocam, vaktiyle bende öğrenmek istiyordum bu işleri. Bana da o dönemde ilgili arkadaşlar HTML5, CSS ile başlamamı tavsiye ettiler. Bilmeyen olarak bilenlere uydum, HTML5 ve CSS öğrendim. Tasarımlarını yapıp sitelerin ana sayfalarını oluşturabilmeye başlamıştım ama orada kaldı profesyonel işimin yoğunluğundan dolayı. Herhalde bu şekilde dışarıdan öğrenecek olsam yine HTML5 ve CSS'den başlamak isterdim. Ondan sonra siteyi daha hareketli hale getirmek için programlama dillerinden birini öğrenmeye çalışırdım.
Sebebini de şöyle açıklayabilirim, şimdi siz bu işin okulunu okuyorsunuz ve proje bazlı çalışacaksınız. İleri de mevzun olduğunuzda şu okuldan mezun ve şu dillere hakimim diye başvuru yapacaksınız istediğiniz şirkete. İşinde okulunu okuduğunuz için ilerlemiş bir projeye dahi giriş yapıp çalışabiliyor olacaksınız. Ama bizim gibi bu işi dışarıdan öğrenmeye çalışan kişiler için basit düzeyde bir site iskeleti oluşturabilecek kadar bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum.
Dediğim gibi bilgim sınırlı sizin yanınızdan geçmez ama ben şu niyetle başlamıştım. Kafamda diyetkolik.com'dan daha basit ara yüze sahip, sporcu beslenmesi içerikli beslenme programları oluşturulabilecek bir siteydi.
Örneğin;
Cinsiyet>yaş>boy>kilo>aktivite şiddeti=kalori miktarı
kalori miktarı/makro besinler>mikro besinler=kalori endeksi
kalori endeksi/ara öğün sayısı>ana öğün sayısı=beslenme listesi
Tabi çıkacak listenin besin miktarları kaynak siteden çekilecekti
Beslenme listesindeki çıkan yemeklerin tarifleri çekilecekti falan. Kafamda ve kağıt üstünde proje haline getirmiştim. HTML ve CSS ile iskelet tamamdı sitenin ama programlama öğrenmek gerekiyordu ve kaldım orada.
Bu yüzden ben sırasıyla HTML5, CSS sonrasında programlama diline geçilmesi taraftarıyım dışarıdan hobi olarak öğrenecek arkadaşlara. Bu tamamen şahsi düşüncem tabi ki, ben kendime böylesini daha faydalı gördüm, bir başkasına daha farklı öğrenme stili faydalı olabilir.