Programlamayı Nereden ve Nasıl Öğrenmeliyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

ZentaX

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar uzun zamandır kendimi yiyip bitirmeme sebep olan soruyu sizlere soruyorum.
Programlama öğrenmek istiyorum ancak nereden başlayacağımı hangi dil ile başlayacağımı bilmiyorum. Başka forumları inceliyorum birisi bu konuda yardım istiyor altında millet kavgaya tutuşup birbirine saydırıyor yok HTML ile başla, yok HTML çöp şununla başla vs.
Youtube’dan ders izleyeyim dedim ancak birkaç dakika sonra sıkılıyorum veya anlamıyorum. Programlamayı nereden öğrenmeliyim? Udemy’den eğitim seti alsam işime yarar mı? Hangi dil ile başlamalıyım? Öğrenirken nelere dikkat etmeliyim ve nasıl çalışmalıyım?
(Sıfırdan başlıyorum.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videoyu izleyebilirsin. Bu arada anlatan kişinin Udemy'de Java ve Python dersleri mevcut. Dilersen hocaya mesaj at aklındaki soruları sana geri dönüş yapar muhtemelen.

Son düzenleyen: Moderatör:
HTML, CSS vesaire WEB ile alakalı şeyleri aklından çıkar bence. İlk olarak Python ile başlamanı öneririm.

Ben ne yaptığımı anlatayım:

Giriş seviyesi için uygun bir dil olan Python ile önce "programlama" denilen şeyin ne olduğunu bir kaynak yardımıyla anlamaya çalıştım. Ardından oturmaya başlayınca, Python'da biraz ilerledim. En son öğrendiğim her şeyi içerisinde barındıran minik bir uygulama yaptım. Uygulama şunları sağlıyordu:

1- Çalıştırınca kişisel bilgilerini sorma,
2- Ardından bu bilgileri ayrı bir klasöre kaydetme.

Çok basit bir uygulama aslında. Hatta konsoldan yapıyorsun bunu. İlk deneyimlerim bu şekildeydi.

Neden böyle bir öneri sunuyorsunuz hocam?

Bunların programlamaya dair bir şey olmadıklarını düşünüyorum. Back-end bakmak istiyorsa baksın ama front-end öğrenince kalacak orada, algoritma vesaire bir şeyler kapamayacak. Bilgisayar mühendisliği okumaktayım şu anda. Bu dilleri mesela hiç öğretmiyorlar.

Bunların programlamaya dair bir şey olmadıklarını düşünüyorum. Back-end bakmak istiyorsa baksın ama front-end öğrenince kalacak orada, algoritma vesaire bir şeyler kapamayacak. Bilgisayar mühendisliği okumaktayım şu anda. Bu dilleri mesela hiç öğretmiyorlar.

Anladım hocam, vaktiyle bende öğrenmek istiyordum bu işleri. Bana da o dönemde ilgili arkadaşlar HTML5, CSS ile başlamamı tavsiye ettiler. Bilmeyen olarak bilenlere uydum, HTML5 ve CSS öğrendim. Tasarımlarını yapıp sitelerin ana sayfalarını oluşturabilmeye başlamıştım ama orada kaldı profesyonel işimin yoğunluğundan dolayı. Herhalde bu şekilde dışarıdan öğrenecek olsam yine HTML5 ve CSS'den başlamak isterdim. Ondan sonra siteyi daha hareketli hale getirmek için programlama dillerinden birini öğrenmeye çalışırdım.

Sebebini de şöyle açıklayabilirim, şimdi siz bu işin okulunu okuyorsunuz ve proje bazlı çalışacaksınız. İleri de mevzun olduğunuzda şu okuldan mezun ve şu dillere hakimim diye başvuru yapacaksınız istediğiniz şirkete. İşinde okulunu okuduğunuz için ilerlemiş bir projeye dahi giriş yapıp çalışabiliyor olacaksınız. Ama bizim gibi bu işi dışarıdan öğrenmeye çalışan kişiler için basit düzeyde bir site iskeleti oluşturabilecek kadar bilgisi olması gerektiğini düşünüyorum.

Dediğim gibi bilgim sınırlı sizin yanınızdan geçmez ama ben şu niyetle başlamıştım. Kafamda diyetkolik.com'dan daha basit ara yüze sahip, sporcu beslenmesi içerikli beslenme programları oluşturulabilecek bir siteydi.

Örneğin;
Cinsiyet>yaş>boy>kilo>aktivite şiddeti=kalori miktarı
kalori miktarı/makro besinler>mikro besinler=kalori endeksi
kalori endeksi/ara öğün sayısı>ana öğün sayısı=beslenme listesi
Tabi çıkacak listenin besin miktarları kaynak siteden çekilecekti
Beslenme listesindeki çıkan yemeklerin tarifleri çekilecekti falan. Kafamda ve kağıt üstünde proje haline getirmiştim. HTML ve CSS ile iskelet tamamdı sitenin ama programlama öğrenmek gerekiyordu ve kaldım orada. :)

Bu yüzden ben sırasıyla HTML5, CSS sonrasında programlama diline geçilmesi taraftarıyım dışarıdan hobi olarak öğrenecek arkadaşlara. Bu tamamen şahsi düşüncem tabi ki, ben kendime böylesini daha faydalı gördüm, bir başkasına daha farklı öğrenme stili faydalı olabilir. :)

Bu soru her gun soruluyor, neden adminler hala buna izin veriyorlar anlamak mumkun degil. Yaparsin bir tane sticky topic, aciklarsin ve bu mesele kapanir, bu nedir boyle. Nasil baslarim, ne yapmaliyim , hangi dil ile baslayayim; her gun ayni terane.

Bu soru her gun soruluyor, neden adminler hala buna izin veriyorlar anlamak mumkun degil. Yaparsin bir tane sticky topic, aciklarsin ve bu mesele kapanir, bu nedir boyle. Nasil baslarim, ne yapmaliyim , hangi dil ile baslayayim; her gun ayni terane.

İlgili programlar sürekli yeni güncellemeler aldığı ve kendi aralarında farklı avantajlara sahip olduklarından tavsiye sırası değişebildiği için olabilir mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı