Programları Yerel Disk D'ye Kurmak

Tam olarak aradığım unsur benim de bu aslında, maalesef cevaplanmamış olması kötü oldu, emektar masaüstü bilgisayarımı yeniden ayaklandırmak istedim 3. nesil olmasına rağmen M.2 SSD alıp PCI-e yolu ile bağladım ama 10 yıllık makine olduğundan dolayı BIOS'da görünmüyor hal böyle olunca kasanın içindeki 120 GB SSD'ye Windows'u programların tümünü de M.2 SSD'ye kurma derdine düştük HDD ise depo olarak dursun dedik ama bakalım başarabilecek miyiz keşke cevabı olsaymış ilaç olurdu.

Windows>ayarlar>sistem>depolama>alt tarafta daha fazla depolama ayalarında yeni içeriğin nereye kaydedileceğini değiştir var. İstediğiniz diski seçin.

Windows>ayarlar>sistem>depolama>alt tarafta daha fazla depolama ayalarında yeni içeriğin nereye kaydedileceğini değiştir var. İstediğiniz diski seçin.

Peki öyle yapıp bir program yükledik diyelim, daha sonra ayarı geri aldığımızda problem olur mu acaba?

Yaptım fakat olmadı yine C sürücüsüne kurdu programı

Symbolic link ile çözüm bulabilirsiniz. Ben driver ile alakalı kullanıyorum. Programların dosyalarını önce C sürücüsüne kurup, D taşırsınız. Sonra D sürücüsündeki dosyaları C sürücüsündeki aynı yere linklersiniz. Nasıl çalıştığını iyice anladıktan sonra yapın bence. Aşağıdaki link de benzer bir çalışma yapılmış. Symbolic link ile ilgili internette çok bilgi bulabilrsiniz.

Merhabalar şuan aynı dertten muzdarip maalesef. Bende işin içinden çıkamıyorum. Kullandığım veya kullanacağım programların uzantıları, pluginleri ssd olan C/ klasörlerine yazıyor. /D diskine (hdd) yönlendirmem hiçbir şey fade etmiyor. Bu da haliyle disk kapasitesini azaltıyor. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.

Ben de bu çözümü öneririm.
Yine de @VSR, şunu da denediniz mi?

.
Bir de sıfırdan kurarken, şundan yararlanabilirsiniz:

Son düzenleme:
Konuyu çözüme ulaştıran var mı? Bende aynı sorunu yaşıyorum bu konuda bilgisi olan var mı acil çözmem gerekiyor Fl studio pluginlerinin boyutu çok yüksek.Ssd'ye windowsu Fl studio ve pluginleri Hdd'ye kurmak istiyorum.Kurmama rağmen fl studio ve pluginleri çalışmıyor.

Çok saçma sorun gerçekten. D'yi seçmeme rağmen bazı uygulamalar bazı şeyleri ısrarla C'ye kuruyor. C zaten dolu ve SSD'nin fazla boyutu yok. Bende çalışmama sorunu olmuyor ama yine de C diski doluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…