Proje için dil önerisi

Web siteyi localhost üzerinden yapacağım. Çok güvenlikli bir projeye ihtiyacım yok.
Uzun uzun yazmışsınız teşekkür ederim.

PHP ile dinamik site yapabilirim değil mi hocam?

Tabi istediğiniz şekilde bir site tasarlayabilirsiniz. PHP tarafında Get ve Post komutlarıyla kolaylıkla bilgileri veri tabanına aktarırsınız. Client tarafında sadece form tagları içerisinde method post kullanmanız yeterli olacaktır. Örnek ihtiyacınız olursa buradan iletebilirim.

Tabi istediğiniz şekilde bir site tasarlayabilirsiniz. PHP tarafında Get ve Post komutlarıyla kolaylıkla bilgileri veri tabanına aktarırsınız. Client tarafında sadece form tagları içerisinde method post kullanmanız yeterli olacaktır. Örnek ihtiyacınız olursa buradan iletebilirim.
Sitede mail göndermeyi de düşünüyorum da PHP İle yapması daha kolay görünüyor JS'ye göre.
Stok azaldığında veya çok sayıda hatalı giriş denemesinde İf komutu ile mail gönderilebilinir mi ?

Sitede mail göndermeyi de düşünüyorum da PHP İle yapması daha kolay görünüyor JS'ye göre.
Stok azaldığında veya çok sayıda hatalı giriş denemesinde İf komutu ile mail gönderilebilinir mi ?
PHP'nin mail fonksiyonu bulunuyor, ancak bir mail serverının da ayakta olması gerekiyor. Mail serverı kurmakla uğraşmayın derim ben.

"shell_exec" komutu ile bir ps1 (powershell) dosyası içerisinden iletebilirsiniz.

ps1 kodları aşağıda yer almaktadır. En büyük problem mail adresini ps1 dosyasına aktarmak konusunda yaşayabilirsiniz. Bu durumda bir txt dosyası içerisine yazmayı deneyin. En kolay bu şekilde çözüm bulabilirsiniz.

$Date = get-date -date $(get-date).adddays(-$Day) -format dd.MM.yyyy

$Tablo = '<html>
<head>
<style>
p { font-family: "Times New Roman";
font-size: 15;
}
</style>
</head>
<body>
<article><header><p>' + $Date + ' tarihinde hatalı giriş yaptınız.<br><br>Bilgilerinize sunarım.<br>Saygılarımla,</p></header></article>
</body>
</html>'

$EmailFrom = "Robot<...@outlook.com.tr>"
$EmailTo = "...@..."
$EmailCC = "...@..."
$Subject = "... Hakkında"
$SMTPServer ="smtp-mail.outlook.com"
$username = “...@outlook.com.tr
$password = Get-Content "...\Pass.txt"
$password = $password.Trim()
$secstr = New-Object -TypeName System.Security.SecureString
$password.ToCharArray() | ForEach-Object {$secstr.AppendChar($_)}
$Credentials = new-object -typename System.Management.Automation.PSCredential -argumentlist $username, $secstr
Start-Sleep 2
Send-MailMessage -To $EmailTo -Cc $EmailCC -From $EmailFrom -Subject $Subject -Body $Tablo -SmtpServer $SMTPServer -Credential $Credentials -UseSsl -Port 587 -BodyAsHtml -Encoding UTF8

Bir de PHPMailer eklentisi bulunuyor, ancak ben hiç kullanmadım bu eklentinin nasıl çalıştığını bilemiyorum.

PHP'nin mail fonksiyonu bulunuyor, ancak bir mail serverının da ayakta olması gerekiyor. Mail serverı kurmakla uğraşmayın derim ben.

"shell_exec" komutu ile bir ps1 (powershell) dosyası içerisinden iletebilirsiniz.

ps1 kodları aşağıda yer almaktadır. En büyük problem mail adresini ps1 dosyasına aktarmak konusunda yaşayabilirsiniz. Bu durumda bir txt dosyası içerisine yazmayı deneyin. En kolay bu şekilde çözüm bulabilirsiniz.

$Date = get-date -date $(get-date).adddays(-$Day) -format dd.MM.yyyy

$Tablo = '<html>
<head>
<style>
p { font-family: "Times New Roman";
font-size: 15;
}
</style>
</head>
<body>
<article><header><p>' + $Date + ' tarihinde hatalı giriş yaptınız.<br><br>Bilgilerinize sunarım.<br>Saygılarımla,</p></header></article>
</body>
</html>'

$EmailFrom = "Robot<...@outlook.com.tr>"
$EmailTo = "...@..."
$EmailCC = "...@..."
$Subject = "... Hakkında"
$SMTPServer ="smtp-mail.outlook.com"
$username = “...@outlook.com.tr
$password = Get-Content "...\Pass.txt"
$password = $password.Trim()
$secstr = New-Object -TypeName System.Security.SecureString
$password.ToCharArray() | ForEach-Object {$secstr.AppendChar($_)}
$Credentials = new-object -typename System.Management.Automation.PSCredential -argumentlist $username, $secstr
Start-Sleep 2
Send-MailMessage -To $EmailTo -Cc $EmailCC -From $EmailFrom -Subject $Subject -Body $Tablo -SmtpServer $SMTPServer -Credential $Credentials -UseSsl -Port 587 -BodyAsHtml -Encoding UTF8

Bir de PHPMailer eklentisi bulunuyor, ancak ben hiç kullanmadım bu eklentinin nasıl çalıştığını bilemiyorum.
Şuan projenin detaylarını şekillendirmeye çalışıyorum da sadece sormak istedim teşekkür ederim. Size ulaşabileceğim bir hesabınız var mı projeye başlayınca yardımınıza ihtiyacım olacak :)

Şuan projenin detaylarını şekillendirmeye çalışıyorum da sadece sormak istedim teşekkür ederim. Size ulaşabileceğim bir hesabınız var mı projeye başlayınca yardımınıza ihtiyacım olacak :)
Buradan yazabilirsiniz bana, ya da github'dan ulaşabilirsiniz. İki tarafın da bildirimleri mail olarak geliyor bana. Takip ederim.

C# bilginiz olduğunu belirtmişsiniz. Asp.Net kullanarak gerçekleştirebilirsiniz projenizi. Entity Framework ve dilediğiniz bir database kullanabilirsiniz. JS ile yapmak isteseniz de NextJS'e bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı