Proje odaklı programlama öğrenme yöntemleri nelerdir?

acan1

Centipat
16 yaşındayım, meslek lisesinde bilişim alanındayım. 9. sınıfta Python'un temelini öğrendim, 10. sınıfta C# ile form uygulamaları yapmayı öğrendim. Neredeyse her türlü alan hoşuma gidiyor: Oyun, yapay zeka, robotik, web geliştirme vs. ancak gelecekte hayatımda rahat olmak istiyorum; yani hem keyif alacağım hem de iş bulma imkanı yüksek olan bir alan seçmek istiyorum.
Önceki yaz tatilinde oyun geliştirmek için Unity'de C# öğrenmeye çalıştım ama açıkçası çok zorlandım. İzlediğim videolarda çoğu kişi sadece for döngüsü, if-else gibi temel şeyleri anlatıyor. Daha derin konulara geçenler ise kodun başını açıklamadan ortasına atlayıp geçiyor. Kodun neden öyle yazıldığını anlamadan sadece ne işe yaradığını anlatıyorlar. Tane tane anlatan, temelden başlayıp proje odaklı giden bir kaynak ya da eğitmen bulmak çok zor.
Eğer bana bu konularda yol gösterip hangi alana ağırlık vermemin daha mantıklı olacağını ve temelden başlayarak doğru şekilde öğreten bir kaynak veya eğitmen önerebilirseniz çok sevinirim.

Merhaba, size önerim olarak Unity'nin kendi sitesi olan Unity Learn sitesini öneririm. Ek olarak da basit projeler yapa yapa devam edin. Benim tavsiyem, direkt olarak Unity Learn sitesini kullanmanız. Adamlar kodun açıklamasını video olarak veriyor, her şeyi teker teker anlatıyorlar. İngilizce olsa bile anlıyorsunuz zaten; video içeriği videonun altında saniyesi saniyesine metin olarak yazılmış. Siteyi Türkçe çeviri yaparak anlayabiliyorsunuz.

Ek olarak, yapmak istediğiniz şeyi internette arayın; en kötü ihtimalle ChatGPT’ye "Bunu nasıl yapabilirim?" diye sorun. Verdiği kodu tam olarak anladıktan sonra oyuna ekleyin, direkt kopyala-yapıştır yapmayın.

Ben Unity’de çok iyi değilim ama basit türde oyunları yapabiliyorum. Bana en çok yardımı dokunan kaynak Unity Learn oldu. Kodu anladıktan sonra onu türlü türlü şeylere entegre edebiliyordum.

Ek olarak, ChatGPT’ye yapmak istediğiniz şeyi sorduktan sonra verilen kodun dökümantasyonunu da mutlaka inceleyin. Zaten genelde o kod parçası hakkında gerekli bilgiler orada yazıyor.
Örneğin: transform komutu için docs.unity3d.com sayfasında tüm detaylar açıklanmış durumda.

C# diline iyi derecede hâkim olmanız gerektiğini unutmayın. En azından Unity için gerekli olan temel seviyeyi öğrenmiş sayılmalısınız.

1751298297046.png
l
1751298438726.png

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı