Protegent Total Security incelemesi

• Konuyu başlatan acv
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 807
Hindistan menşeli Unistal firmasının ev kullanıcılarına yönelik çıkardığı profesyonel güvenlik çözümü, Protegent'in, arayüzüne bir göz atalım.

Program, ilk açtığınız anda sizi böyle bir ekran ile karşılıyor. Gayet sade ve lacivertimsi bir renge sahip.

proto1.PNG

Sol menüden programın farklı özellik ve ayarlarına erişebiliyorsunuz. Maalesef bazı ayarları kurulum sonrasında kendi elimle değiştirmek zorunda kaldım. Misal, web koruması nedense zararlı kategorilere izin verecek biçimde ayarlı olarak geldi.

arayuz.png

Boşta bellek kullanımları bu şekilde. Fena değil.

proto53.PNG

Ne derece bir korumaya sahip olduğunun yaklaşık bir tahmini için sistem üzerinde indirdiğim çeşitli zararlıları çalıştırmayı denedim. Örneklerin çoğu genel olarak bilindik olmasına rağmen aralarında, yeni veya asıl zararlı için bir indirici olması sebebiyle daha düşük tespit oranlarına sahip dosyalar da vardı.

proto4.PNG

proto3.PNG

proto6.PNG

İlk olarak klasöre bağlam menüsü üzerinden tarama yaptırdım. Yaklaşık 20 saniye sonunda 118 tehditi bulup kaldırdı.

proto2.PNG

proto7b.png

proto8.PNG

Kaldırma tamamlandıktan sonra geriye kalan zararlıları teker teker çalıştırmaya başladım. Sistemde virüslerin horon tepmesi, görev yöneticisinde manidar isimli işlemlerin belirmesi fazla uzun sürmedi. Ben yüzlerce dosyanın daha onda birine gelememişken bir tane fidye zararlısı, indirilenler klasörünü şifrelemişti bile.

proto9.PNG

proto10.PNG

proto11.PNG

proto12.PNG

Başlangıçta açılan bir komut istemi ne olduğunu bilmek istemediğim bir işlemin başarıyla gerçekleştirildiğini söylüyordu.

proto89.PNG

Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra Process Explorer üzerinden aldığım ekran görüntüsü...

proto13.PNG

Hepsi bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkürler.

Hindistan menşeli unistal firmasının ev kullanıcılarına yönelik çıkardığı profesyonel güvenlik çözümü, Protegent'in, arayüzüne bir göz atalım.

Program, ilk açtığınız anda sizi böyle bir ekran ile karşılıyor. Gayet sade ve lacivertimsi bir renge sahip.

Eki Görüntüle 952188

Sol menüden programın farklı özellik ve ayarlarına erişebiliyorsunuz. Maalesef bazı ayarları kurulum sonrasında kendi elimle değiştirmek zorunda kaldım. Misal, web koruması nedense zararlı kategorilere izin verecek biçimde ayarlı olarak geldi.

Eki Görüntüle 952185

Boşta bellek kullanımları bu şekilde. Fena değil.

Eki Görüntüle 952249

Ne derece bir korumaya sahip olduğunun yaklaşık bir tahmini için sistem üzerinde indirdiğim çeşitli zararlıları çalıştırmayı denedim. Örneklerin çoğu genel olarak bilindik olmasına rağmen aralarında, yeni veya asıl zararlı için bir indirici olması sebebiyle daha düşük tespit oranlarına sahip dosyalar da vardı.

Eki Görüntüle 952205

Eki Görüntüle 952204

Eki Görüntüle 952207

İlk olarak klasöre bağlam menüsü üzerinden tarama yaptırdım. Yaklaşık 20 saniye sonunda 118 tehditi bulup kaldırdı.

Eki Görüntüle 952219

Eki Görüntüle 952265

Eki Görüntüle 952217

Kaldırma tamamlandıktan sonra geriye kalan zararlıları teker teker çalıştırmaya başladım. Sistemde virüslerin horon tepmesi, görev yöneticisinde manidar isimli işlemlerin belirmesi fazla uzun sürmedi. Ben yüzlerce dosyanın daha onda birine gelememişken bir tane fidye zararlısı, indirilenler klasörünü şifrelemişti bile.

Eki Görüntüle 952229

Eki Görüntüle 952230

Eki Görüntüle 952231

Eki Görüntüle 952232

Başlangıçta açılan bir komut istemi ne olduğunu bilmek istemediğim bir işlemin başarıyla gerçekleştirildiğini söylüyordu.

Eki Görüntüle 952260

Bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra process Explorer üzerinden aldığım ekran görüntüsü...

Eki Görüntüle 952233

Hepsi bu kadardı. Okuduğunuz için teşekkürler.

Hocam bu işlemleri kendi bilgisyarınızda denemediniz değil mi?
Denediyseniz:

1617314560212.png

Hocam o zararlı arşivinizi merak ettim, 2GB RAM' lik sistemimde Kapsersky kapatıp fantezi yapmayı düşündüm :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı