Protein ihtiyacı hesaplama

Yani en düşük kilonuz kadar alın. Spora başladığınızda kiloX1.7 falan yaparsınız. Şimdilik 130 küsürlere gerek yok.

Yani en düşük kilonuz kadar alın. Spora başladığınızda kiloX1.7 falan yaparsınız. Şimdilik 130 küsürlere gerek yok.
Hocam spordan kasıt kas yapmak, body building ise yağsız kütle x 2.75 protein almak gerek diye biliyorum.

Hocam spordan kasıt kas yapmak, body building ise yağsız kütle x 2.75 protein almak gerek diye biliyorum.
Hocam öyle bir şey yok ki. İlla şu kadar alayım edeyim diye birşey yok yani. Sen kilonun 1.5-2.5 katı arasında almaya bak. Micro-makro hesaplarını genelde ilaçlı veya daha doğrusu podyum hazırlığı yapan insanlar yapar. Yok işte süt içmeyeyim derim kalınlaşır bilmem ne gibi olmuş bu da.

Spor yapmayan normal bir birey için kilo başına 0.8gr spor yapan biri için 1-2 gr ağır antrenman yapıyorsanız 3-5 Gr kilo başına artırılabilir.

2.75 çok fazla. 2-2.5 olabilir.
Herhalde şu videodan öğrendiydim 2x75'i.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…