Protein tozu kilo aldırıyor

ilovepattis

Hectopat
Merhaba. Protein tozu kullanmaya başladım. 250-300ML süt ile birlikte 30 gr toz ekleyerek tüketiyorum. Her gün en az 1 en fazla 2 defa alıyorum. Hedefim kilo vermek olmasına rağmen kilo almaya başladım. Diyet de yapıyorum. Günlük en fazla 1800 kaloriye yakın almaya çalışıyorum. Haftada 4 defa en az 25dk kardiyo + 5 gün 1.30 saate yakın ağırlık antrenmanı yapmama rağmen kilo aldım. Birkaç ay önce de protein tozu kullanıyordum, suyla içiyordum ama kilo alma gibi bir durum olmuyordu aksine daha rahat veriyordum. Şimdi neden böyle oluyor?
(Grizzone marka protein tozu.)

Grizzone Protein Tozunu ben de kullanıyorum, 1 ölçeği yaklaşık 120 kalori sütün yağsız olduğu var sayarsak 250 ML'den 50 kalori geliyor yani yaklaşık 170 kalori alıyorsun 1 içişinde. Kalori hesabını doğru yaptığından emin ol eğer devam ediyorsa süt yerine su kullanıp kardiyoyu biraz daha attırabilirsin.
(Not: Sütün kalorisini tam hatırlamıyorum 150 de olabilir)

Grizzone Protein Tozunu ben de kullanıyorum, 1 ölçeği yaklaşık 120 kalori sütün yağsız olduğu var sayarsak 250 ML'den 50 kalori geliyor yani yaklaşık 170 kalori alıyorsun 1 içişinde. Kalori hesabını doğru yaptığından emin ol eğer devam ediyorsa kardiyoyu biraz daha attırabilirsin.
(Not: Sütün kalorisini tam hatırlamıyorum 150 de olabilir)
Fatsecret üzerinden kalori hesabı yapıyorum. Shake başına 233 kalori denk geliyor. Kalori hesabım doğru yani.

Fatsecret bazen tam olarak doğru hesabı vermiyor. Yada yanlış yemeği seçiyor olabilirsin örneğin pirinçin çiğ hali yerine pişmiş halini tartıyor olabilirsin ayrıca öğünlerini tartıyor musun?

Fatsecret bazen tam olarak doğru hesabı vermiyor. Yada yanlış yemeği seçiyor olabilirsin örneğin pirinçin çiğ hali yerine pişmiş halini tartıyor olabilirsin ayrıca öğünlerini tartıyor musun?
Tartıyorum. Yanlış seçtiğimi de düşünmüyorum. Ha yanlış seçsem de zaten seçtiğim (yediğim) yemeğin çiğ ile pişmişi arasında çok fark yok. 50 kalori falandır. Yanlış ta seçmedim yani aylardır kullandığım bi uygulama.

Önemli olan fat secret falan değil ben neden kilo alıyorum onu merak ediyorum. Kilo almam normal mi, anormal mi? Bilemiyorum. 88 kiloydum 2 günde 91 kilolara çıktım.

Bana günlük öğünlerini yazabilir misin? Bir de kilo vermek istiyorsan Protein Tozunu suyla kullanmanı tavsiye ederim.

Ayrıca kilona sürekli bakmanı tavsiye etmem sabah aç karnına (tuvalet gereksinimlerini hallettikten sonra) haftada bir kez tartılman kilo takibin için yeterli olacaktır. Önemli olan yağ oranı yağ oranı ölçmek için diyetisyene giderbilirsin ya da yağ oranı ölçen tartılar var onlardan alabilirsin.

Ne olursa olsun protein tozu kilo aldıramaz, max 1800 kalori alıyormuşsun zaten protein tozundan 230 kalori alıyorsun fakat 400 kalori olsa bile bu kilo olarak dönmez. Tartıda kilon arttığında kilo almış olmuyorsun, ona bakılırsa ben bir gün 85 diğer gün 86 buçuk çıkıyorum aç karnına. Ödem toplamış olabilir vücudun.

Hafta içleri:

Sabah: Tek bütün yumurta.

Öğlen: 2 yumurta, 40gr yulaf, 30gr hindi füme (namet)

Akşam: 1) Taze fasulye/Kuru fasulye 150gr, 50gr yoğurt, 150 gr basmati pilav/ Makarna.
2) Tavuk 200gr, basmati pilav 100gr, yoğurt 60gr.
3) Artık annem ne yaptıysa o , genellikle sadece cuma günleri. Aksam yemeği 600-700 kaloriyi geçmiyor ama.

Aperatifler: Protein tozu 30 gr, 250ml süt.
(Yeterli protein almadığım günler 2 katı.)

Hafta sonları:

Sabah: 2 yumurta, 40gr yulaf, 30gr hindi füme.

Öğlen: 60gr protein tozu, 500ml süt. (1 saat arayla.)

Akşam yemeği: Evde ne varsa o. (Yine 600 kaloriyi geçmiyor. Yağlı yemekler yemiyorum. Genellikle taze fasulye, mercimek, basmati pilav ve mercimek çorbası yiyoruz zaten.)

Ne olursa olsun protein tozu kilo aldıramaz, max 1800 kalori alıyormuşsun zaten protein tozundan 230 kalori alıyorsun fakat 400 kalori olsa bile bu kilo olarak dönmez. Tartıda kilon arttığında kilo almış olmuyorsun, ona bakılırsa ben bir gün 85 diğer gün 86 buçuk çıkıyorum aç karnına. Ödem toplamış olabilir vücudun.
Su içmiyordum uzun süredir. Günde 2 -2.5 litre falan alıyodum en fazla. Şuan 4 litrelere kadar çıktım. Ondan olabilir mi?

Hafta içleri:

Akşam: 1) Taze fasulye/Kuru fasulye 150gr, 50gr yoğurt, 150 gr basmati pilav/ Makarna.
3) Artık annem ne yaptıysa o , genellikle sadece cuma günleri. Aksam yemeği 600-700 kaloriyi geçmiyor ama.

Hafta sonları:

Akşam yemeği: Evde ne varsa o. (Yine 600 kaloriyi geçmiyor. Yağlı yemekler yemiyorum. Genellikle taze fasulye, mercimek, basmati pilav ve mercimek çorbası yiyoruz zaten.)

Su içmiyordum uzun süredir. Günde 2 -2.5 litre falan alıyodum en fazla. Şuan 4 litrelere kadar çıktım. Ondan olabilir mi?
Hocam dediğim gibi protein tozunu suyla kullan ve kilonu çok takma haftada bir kez aç karnına tartıl ve her hafta not et. Su kilonu anlık olarak artırır ama birkaç gün içinde ödem attırarak daha fazla kilo vermene yardımcı olur.

Hafta içleri:

Hafta sonları:

Fazla su içmek iyidir hocam özellikle yağ yakmak kilo vermek istiyorsan. Gece yatmaya yakın çok içiyorsan uyandığında tartıya bir tık yansıyabilir onun dışında sıkıntı olmaz. Tavsiyem tartıya güvenme her gün kilo farklı çıkabilir, aynada zamanla farklı görünmeye başlıyorsan zaten başarıyorsun demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı