Bariso
Hectopat
Daha fazla
- Meslek
- Youtube Channel Marketing
Merhaba, eski forum konularını okuduğumda protein tozunun zararlı olduğunu, karaciğeri tüketeceği hakkında onlarca yorum yapılmış. 2020 yılında bu soruyu tekrar sormak istedim. Sizce protein tozu zararlı mı, zararlıysa neden? Zararsız mı, zararsızsa neden? Ben 6 aydır kullanıyorum. Günde 1 ölçekten fazla tüketmiyorum(37gr toz =23gr whey protein)
Yorumlarda fikir oluşturması için aşağıdaki bilgileri eklemek istiyorum.
protein tozu nasıl yapılır?
Belirli enzimler süte eklenir ve sütün ayrışması sağlanır. Bu ayrışma sırasında ortaya çıkan kısımlardan biri de süt kesiği yani lordur. Lordan peynir üretilir ve geride kalan sıvı kısımda ise whey proteini bulunur. Bu sıvı yüksek ısılarda pastörize edilip toz halinde kurutulur. Bu toz protein tozudur.
Bu durumda böbrek rahatsızlığı bir bireyin proteini neden aldığı fark etmeksizin fazla protein tüketimi kendisine zarar verecektir.( etten, tozdan, bitkiden fark etmeksizin.)
Bcaa / creatine / l- carnitine / casein ve diğer supplementler hakkındaki fikirlerinizide merak ediyorum.
Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz'ün Whey hakkındaki fikirleri :
Yorumlarda fikir oluşturması için aşağıdaki bilgileri eklemek istiyorum.
protein tozu nasıl yapılır?
Belirli enzimler süte eklenir ve sütün ayrışması sağlanır. Bu ayrışma sırasında ortaya çıkan kısımlardan biri de süt kesiği yani lordur. Lordan peynir üretilir ve geride kalan sıvı kısımda ise whey proteini bulunur. Bu sıvı yüksek ısılarda pastörize edilip toz halinde kurutulur. Bu toz protein tozudur.
Fazla protein tüketiminin böbreklere etkisi
Protein tozlarının böbreklere zarar verdiği iddiası doğru değildir. Böbreklerinizle ilgili ciddi bir rahatsızlığınız yoksa fazla protein tüketiminin zarar vermesi pek mümkün değildir. Yapılan bir araştırmaya göre, günde kilo başına 2,8 gr protein tüketen kişilerin böbreklerinde herhangi bir sorun tespit edilmemiştir. Fazla proteinin sağlıklı insanlarda zararlı olmadığının bir diğer ispatı ise profesyonel sporculardır. Normal insanlardan çok daha fazla protein tüketen sporcularda, spor yapmayan kişilere göre böbreklerle herhangi bir problem gözlenmemiştir.Bu durumda böbrek rahatsızlığı bir bireyin proteini neden aldığı fark etmeksizin fazla protein tüketimi kendisine zarar verecektir.( etten, tozdan, bitkiden fark etmeksizin.)
Bcaa / creatine / l- carnitine / casein ve diğer supplementler hakkındaki fikirlerinizide merak ediyorum.
Dünyaca ünlü Dr. Mehmet Öz'ün Whey hakkındaki fikirleri :
Son düzenleme: