Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Ekran kartınızın Vulkan desteği yok. Yeni DirectX çeviricilerinin hepsi Vulkan ile yazılmış, Vulkan desteği yoksa kartın yeni sürüm Protom'u açamıyorsun, açabileceğiniz en yeni sürüm 4.11. proton 4.11 sürümünün üstünü Vulkan desteği olmadan kullanamazsınız.
Uyumluluk katmanı olarak proton 4.11'i seçip oyun seçeneklerinePROTON_USE_WINED3D=1 %command%
değişkenini eklerseniz oyunları açabilirsiniz.
NTFS ile proton çalışıyor en azından ben çalıştırdım (proton-ge ile çalıştırmıştım düz proton ile hiç denemedim.) Ancak çok sorunları oluyor diye biliyorum o yüzden Linux'un desteklediği bir format (ext4, btrfs gibi) daha iyi olur.
~/.steam/root/compatibilitytools.d adında bir klasör açıyorsunuz.
@520192,inxi -G
komutunu terminale girip çıktısını atar mısınız? Belki bir ipucu verir bize.
Graphics:
Device-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics
driver: i915 v: kernel
Device-2: NVIDIA GF119M [GeForce GT 520M] driver: nvidia v: 390.144
Device-3: IMC Networks USB 2.0 Camera type: USB driver: uvcvideo
Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: loaded: modesetting,nvidia
unloaded: fbdev,nouveau,vesa resolution: 1366x768~60Hz
OpenGL: renderer: GeForce GT 520M/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 390.144
Çalışmaması için hiçbir sebep yok. Sürücüler mevcut. Aklım ermedi.Kod:Graphics: Device-1: Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics driver: i915 v: kernel Device-2: NVIDIA GF119M [GeForce GT 520M] driver: nvidia v: 390.144 Device-3: IMC Networks USB 2.0 Camera type: USB driver: uvcvideo Display: x11 server: X.Org 1.20.13 driver: loaded: modesetting,nvidia unloaded: fbdev,nouveau,vesa resolution: 1366x768~60Hz OpenGL: renderer: GeForce GT 520M/PCIe/SSE2 v: 4.6.0 NVIDIA 390.144
Çalışmaması için hiçbir sebep yok. Sürücüler mevcut. Aklım ermedi.
Diğerlerinin önemi yok(bu konuda), çözüm üretemiyorum daha fazla.Başka inxi çıktısı istiyor musunuz onu da atarım.
Releases kısmından tar. Gz'yi indiriyorsunuz.
Hiçbir oyunu açamıyorsan Proton GE'nin zaten yardım edeceğini zannetmem, Proton'u Steam'den uygulama olarak açmaya çalışırsan açamazsın zaten o normal.Protonu çözemeyecek miyiz yani.
@46imt @349398 @runit
Hocam ben hala anlamadım nerede Steam root klasörünü olusturucaz acaba @Linux Aliskanligi.
Bir de ek bilgi vereyim proton expertiminial başlatınca sonuç bu:
@Cruslan
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.