ProtonVPN'de TCP bağlantıya nasıl geçilir?

277726

Hectopat
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
1.944
Makaleler
4
Çözümler
16
Araştırmalarıma göre ProtonVPN kullanılabilir ama Android'de UDP olarak bağlantı sağladığı için sürekli kullanımda network ağında değişiklik yaparak hacklenme gibi bir durum söz konusu olabilir mi? UDP diğer ağ seçeneğine göre daha hızlı ama daha güvensiz diye biliyorum. Android'de TCP seçim ayarlarını bulamadım. Eğer UDP olsa dahi ProtonVPN aracılığı ile herhangi bir hacklenme durumu söz konusu olmayacaksa Android'de tamamen ProtonVPN ile internete bağlanmayı düşünüyorum. Eğer sorun olursa da başka VPN seçeneklerine bakmam gerekecek.

Manjaro'da da ProtonVPN denemeye çalıştım ama sanırım Türk Telekom'da yasaklı olduğu için giriş yapamadım. ProtonVPN uzun zamandır görmüştüm ama ücretsiz versiyonu olmadığını düşünüyordum ki meğersem varmış. Eğer dediğim gibi UDP ile sorun yaşamazsam hız olarak 1Mbps'den feragat ederek rahatça kullanabilirim.

Bence UDP ara sıra kullanımda sorun olmaz ama sürekli kullandığımda Telegram'dan gelecek olan mesajları okuyabilmelerini sağlamış olacağımı düşünüyorum ama yeni gelen teknolojiler ile belki bir çözüme kavuşulduysa diye sormak istedim. Eğer UDP hala değiştirilebilir ise Android'de ücretsiz versiyon ProtonVPN'de nasıl TCP bağlantıya geçiş sağlayabilirim?
 
Siz sanmıyorsunuz ama hacker veya scammerlar bununla belki de her gün uğraşıyordur :)

Devlet başkanı veya ünlü müsünüz?
Sadece bir ücretasiz VPN kullandığınız için kimsenin sizinle kişisel olarak uğraşması umarım bir tek bana mantıksız gelmiyordur.
Çok tedirginseniz ücretli VPN kullanabilirsiniz.
 
Devlet başkanı veya ünlü müsünüz?
Sadece bir ücretasiz VPN kullandığınız için kimsenin sizinle kişisel olarak uğraşması umarım bir tek bana mantıksız gelmiyordur.
Çok tedirginseniz ücretli VPN kullanabilirsiniz.

Devlet başkanı veya ünlü olmam gizliliğimi korumayacağım ya da kişisel bilgilerimin önemli olmadığı anlamına gelmiyor. Ben öyle sizin tahmin ettiğiniz şekilde Instagram kullanıp da burada UDP sorgulayan birisi değilim. Ben sosyal medyayı bile gizliliğimden dolayı sildim. Şahsen Telegram'ı tanıdıklarım kullanmasa direk siler kullanmam ki bazen düşünmüyor da değilim.

Ücretli VPN kullanmayı düşünüyorum ama ProtonVPN şu an gerçekten bedava olmasına rağmen çok iyi çalıştı. Açıkçası biraz denedikten sonra ProtonVPN veya expressvpn almayı düşünüyorum ama bu UDP olayını da bir çözmem lazım. İUDP benim dediğim gibi tedirgin edici bir protokol olmaya devam ediyorsa, TCP protokolü de hızı yeterli gelmezse VPN'siz önlemlere geri dönmem gerekecek gibi duruyor.
@24099, bir makalede quic ile birlikte UDP yeni bir özellik kazanacığını yazmışsınız. Acaba yeni bir güncelleme geldi mi? QUIC için wikiye baktım ama sanırım hala TCP ile alakalı bir şeyler var. Tam çözemedim.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı