Prozac nasıl bir ilaç?

sf2delisi

Decapat
Daha fazla  
Prozac diye bir ilaç öğrendim. Bu ilaç ne işe yarıyor, doktora gitmeden kullanmanın sakıncası var mıdır? Kullanan varsa ne işe yaradığını falan açıklayabilir mi?

Fluoksetin Kapsülleri veya Tabletleri (Depresyon/Ruh Hali Bozuklukları) Fluoksetin, depresyon, anksiyete, obsesif-kompulsif bozukluk ve yeme bozukluklarını tedavi eden bir ilaçtır. Ruh halinizi düzenlemeye yardımcı olmak için beyninizdeki serotonin hormonunun miktarını artırır. Bu ilacın marka adı Prozac®'dır.

Prozac, beyindeki serotonin seviyesini artırarak depresyon, anksiyete gibi durumlarda ruh halini dengelemeye yardımcı olur.

Doktora danışmadan kullanmak kesinlikle sakıncalıdır; herkeste aynı etkiyi göstermez ve yan etkileri olabilir.

Bazı kişilerde duyguları düzleştirdiği, yani sevinç ya da üzüntüyü daha az hissettirdiği söyleniyor, ama bu herkeste aynı şekilde görülmez.

Prozac diye bir ilaç öğrendim. Bu ilaç ne işe yarıyor, doktora gitmeden kullanmanın sakıncası var mıdır? Kullanan varsa ne işe yaradığını falan açıklayabilir mi?
Depresyondayken bana etkisi olmamıştı. Antidepresan işleri deneme yanılma yoluyla ilerler. Başkasına iyi gelen sana iyi gelmeyebilir. Doktor kontrolü dışında kullanılmaması gerekiyor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı