Prusya Krallığını seviyor musunuz?

Ben şahsen sevmesem bile saygı duyuyorum, yaptıkları küçümsenecek şeyler değil kesinlikle.


Ressam ile Prusya Krallığı'nın bir alakası yok ki.
Takmana gerek yok hocam bu havalı ressam fanlarından biri. Skürt skürt
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Askeri disiplini çok iyi bir devlet kesinlikle. Subay ihracatı yapıyordu bir ara müttefiklerine. Ne yazıktır ki birlikte girdiği müttefikleri yüzünden savaşı kaybedip ilk önce Serbest Devlet olarak kırptılar. Sonra da ikinci savaşlarını kaybedince direkt adını her yerden sildiler. Başlangıçta çok güçsüz olsa da Brandenburg ile birleşme, Polonya'nın bölünümü, Alman Veraset Savaşı, Fransız-Prusya savaşı ile süper güç olup Alman İmparatorluğu olarak ortaya çıktılar, cidden çok azimli bir devlet böyle konularda. Tabii başa gelen yanlış gelen kişiler sayesinde de şuan adı her yerden silinmiş bir devlet. Otto von Bismarck, Avusturyalı'yı görse yüzüne tükürürdü.
 
Oldukça militarist ve disiplinli bir orduya sahip tırnak içinde alman disiplini bu ülkeye dayanıyor.
Zamanında Avusturya imparatorluğu ile yaptıkları savaş sonucu Almanya'nın gerçek sahibi oldular. Buradan da otto von bismarck a selam olsun.
 

Dosya Ekleri

  • q.PNG
    q.PNG
    424,8 KB · Görüntüleme: 9
Diplomatik olarak biraz fazla tutarsız geliyorlar bana. Belki de yapılması gereken odur fakat bir yıl Rusya ile müteffik olup ondan bir yıl sonra Avusturya ile müteffik olmaları falan bence hoş bir şey değil.(Bence!!)
Avrupa'da bana göre, Doğu Roma İmparatoru Flavius Zeno'dan sonra Otto von Bismarck en büyük diplomatlardandır. Diplomasi zaten duruma göre değişen nabza göre şerbet verip devleti nasıl en iyi şekilde koruyabilirim/yükseltebilirim mantığına dayanır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı