Prusya Krallığını seviyor musunuz?

Arkadaşlar İmparatorluk sonrası Serbest Prusya'yı yönetenler Naziler olabilir fakat Serbest Prusya zaten kırpılmış, tamamen demokrasiye geçilmiş, eski imparatorluk bilincinin yok edildiği bir devletti. Tamam, Wehrmacht'ta önemli generallerin bir kısmı da Prusya'lıydı ama bu Prusya Krallığı'nı nazi yapmaz. Zaten çoğu Prusya kökenli generalin nazilere karşı antipatisi vardı. Bu dediğiniz Wehrmacht ile SS'e aynı demek gibi bir şey.

Savaş sonlarına doğru zaten Prusyalı çoğu generali yolluyor zaten Avusturyalı.
 
Son düzenleme:
Zamanında Nazilerin Türkiye'yi işgal planı vardı, hem de saldırmazlık paktı varken...

Hayır Naziler 1. Dünya Savaşı'ndan kalan dostluk yüzünden bizi seviyorlardı Barbarossa harekatı başarılı olsaydı ne olurdu bilmek zor ancak adaları silahlandırdıklarında bile bize haber veren bir tutum içerisindeydiler. Herhalde öyle bir durumda ülke siyasetine karışıp Recep pekeri başa getirirlerdi.
 
Diplomatik olarak biraz fazla tutarsız geliyorlar bana. Belki de yapılması gereken odur fakat bir yıl Rusya ile müteffik olup ondan bir yıl sonra Avusturya ile müteffik olmaları falan bence hoş bir şey değil.(bence!)

Dostum bunlar hepsi politika. Bak RTE Amerika'ya falan sallıyor ama Türkiye başını Amerika'nın çektiği NATO'nun üyelerinden biri. Hem de eğer Otto von Bismarck bu hamleyi yapmasaydı Prusya krallığı iki güçlü devlet arasında parçalanacaktı. Lütfen birkaç amatör YouTube kanalından tarih videoları izleyip gaza gelip böyle şeyler yazmayın.
 

Geri
Yukarı