PS 5 nedir?

O daha kolay hocam. Sıkıntı olmaz.

Hocam dijitalin olayı indirim kovalamak zaten.
Cod gibi bir oyuna kutuluyu satıp kurtaracağın para kadar indirim gelmesini beklerseniz çürürsünüz hocam. Yeni çıkan oyunlarda kutulu mantıklı. Arada uçuk fark yoksa da mantıklı. Şimdi Gow'u aynı fiyata dijital almak var kutulu almak var. 1600 Tl kutulu fiyatı dijitalde max 1k'ya düşer. Satarsanız zaten bi 700 800 TL ediyor dijitalden uyguna geliyor böylece. Ama bazı oyunlarda arada çok fark oluyor eğer elde tutmak istiyorsanız kutulu almak saçma kalabiliyor. Ama mesela dijitalde 1000 olan oyun kutulu 1500 ise alınabilir çünkü satabilirseniz genelde daha ucuza geliyor satmazsanız da takaslar farklı oyunları oynarsınız.

CoD gibi bir oyuna kutuluyu satıp kurtaracağın para kadar indirim gelmesini beklerseniz çürürsünüz hocam. Yeni çıkan oyunlarda kutulu mantıklı. Arada uçuk fark yoksa da mantıklı. Şimdi GoW'u aynı fiyata dijital almak var kutulu almak var. 1600 TL kutulu fiyatı dijitalde Max 1K'ya düşer. Satarsanız zaten bir 700 800 TL ediyor dijitalden uyguna geliyor böylece. Ama bazı oyunlarda arada çok fark oluyor eğer elde tutmak istiyorsanız kutulu almak saçma kalabiliyor. Ama mesela dijitalde 1000 olan oyun kutulu 1500 ise alınabilir çünkü satabilirseniz genelde daha ucuza geliyor satmazsanız da takaslar farklı oyunları oynarsınız.

Hocam sizin dediğiniz mantıkla 200 liraya dijital hesap alır oynarım uğraşmam da. Çoğu oyunda CD iki katı oluyor.

Hocam sizin dediğiniz mantıkla 200 liraya dijital hesap alır oynarım uğraşmam da. Çoğu oyunda CD iki katı oluyor.

İndirimde 700 TL'ye aldığım Resident Evil 4, şu an en ucuz CD'si 1600 TL. İndirimli olmadığını varsayalım. Dijitalde 1400. ki dediğim gibi dijital indirim işi. Ben şahsen BO6 için uğraşa bile girmem.

Son düzenleme:

İndirimde 700 TL'ye aldığım Resident Evil 4, şu an en ucuz CD'si 1600 TL. İndirimli olmadığını varsayalım. Dijitalde 1400. ki dediğim gibi dijital indirim işi. Ben şahsen BO6 için uğraşa bile girmem.
Hocam oyun 3 senelik 700 TL'ye düşer tabii. O kadar bekleseniz bo6 bile düşer zorlasanız. Olay yeni çıkan oyunlarda. Elde tutmak istemeyen biri için her türlü dijitalden karlı. Dükkanlardan almak gerekiyor ayrıca. İnternetteki saçma fiyatlara aldanmayın ben bakmıştım 3 katına bile satanlar var. Gow örneğindeki gibi oyunu 1600'e alsan indirimli fiyatından 600 TL fazla ama satınca dijitalden uyguna gelir. Ve söylediğim gibi takas etme şansınız var. Sizin 1500 TL'niz size 6 7 oyun olarak dönebilir. Ben kutulu oyunları koleksiyon gibi yapmayı sevdiğimden satmak istemem o yüzden dijital alıyorum. Herkes benim gibi değildir ama. Alien isolation oyununu bakmıştım mesela oyun dijitalde 300 kutulu olarak da 300'e satılıyordu. Sırf koleksiyon yapmak için bile kutulu almaya değer aynı fiyat çünkü.

Hocam oyun 3 senelik 700 TL'ye düşer tabii. O kadar bekleseniz BO6 bile düşer zorlasanız. Olay yeni çıkan oyunlarda. Elde tutmak istemeyen biri için her türlü dijitalden karlı. Dükkanlardan almak gerekiyor ayrıca. İnternetteki saçma fiyatlara aldanmayın ben bakmıştım 3 katına bile satanlar var. GoW örneğindeki gibi oyunu 1600'e alsan indirimli fiyatından 600 TL fazla ama satınca dijitalden uyguna gelir. Ve söylediğim gibi takas etme şansınız var. Sizin 1500 TL'niz size 6 7 oyun olarak dönebilir. Ben kutulu oyunları koleksiyon gibi yapmayı sevdiğimden satmak istemem o yüzden dijital alıyorum. Herkes benim gibi değildir ama. Alien: Isolation oyununu bakmıştım mesela oyun dijitalde 300 kutulu olarak da 300'e satılıyordu. Sırf koleksiyon yapmak için bile kutulu almaya değer aynı fiyat çünkü.

Hocam zaten orası öyle, ama dediğim gibi elimde tutmayacaksam hesap alırım daha mantıklı. Ben elimde tutmayı seviyorum şahsen. Ve 3 senelik oyun olsa da CD'si indirime girmiyor dijitali indirime giriyor sonuç olarak. Zaten çok iyi hikayeli oyun oynayayım diyen biri hep 2 3 senelik oyunlar oynayacak. Güncel olarak adamakıllı çıkan bir oyun yok. Koleksiyon yapan alsın, ama aynı fiyata boşuna uğraşmaya değmez benim için. Cdlere de nazik davranmıyor herkes. Fiziksel bir şey sonuçta.

Genel itibarıyla
CD'li alma 2025 yılındayız, yurtdışında koleksiyonluk kutulu alanlar dışında kutulu oyun alan kalmadı. Konsol Oyun kanalında kutulu oyun alım satımı gören hype yapıp kutulu öneriyor. Kutulu oyunu alırken zarar, takas ederken zarar, satarken zarar ediyorsun. Asla indirimde aldığın dijital oyun kadar karlı olmuyor.
Hem size hemde dijital al diyen arkadaşlar için yazıyorum. Kutulu oyun almak söylediğiniz gibi bir şey değil. Yakında Gta 6 çıkacak. Atıyorum mesela fiyatı dijitalde 3000 TL olsun. Kutulu sürümü de fiziksel olduğu için 4000 TL olsun. Şimdi dijitalden oyunu aldın oynadın bitirdin diyelim. Verdiğin 3000 TL ile kalmış olacaksın. Diyelim ki kutulu CD sürümünü aldın. Oynadın bitirdin. 4000 TL'ye aldığın oyunu en kötü 2500 TL'ye satarsın. Cebinden de toplamda 1500 TL çıkmış olur. Yani ufak fark kayıplarıyla elinde kalmayacak oyun ömrün boyunca. Dersen ki ben indirimini beklerim dijitalde. Onda da herkes senin gibi 5 ay 12 ay indirime girsin diye beklemez. Bu dediklerim bir örnek. Bunu yeni çıkan her oyunda yapabilirsiniz. Körü körüne dijital alın CD'li sürüm boş demeyin lütfen. Artılarını eksilerini yazın. Bırakın insanlar karar versin. CD'li sürüm alın. Siz yine dijital almak istiyorsanız dijital alırsınız zaten. Bu arada herhangi bir yayın yapan kimseden görüp de kutulu oyun önerdiğini sanmıyorum buradaki insanların.

Son düzenleme:
Konsol Oyun videoları izleyip gaza gelenlere aldırış etmeyin, dijital alın. PS5'de diskli oyun alan sayısı PS4 döneminin 10'da 1'i kadar falandır. 1 kutulu oyun alıp, o bir oyunu sonsuza kadar "elden çıkar, yenisini al" yaparak PlayStation oynanmaz, işkenceye döner.

Diskli PS5'e vereceğiniz ekstra ücret yerine yedek Dualsense alırsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı