PS 5 Slim alınır mı?

Mahmutdx

Picopat
Daha fazla  
Ben uzun zamandır PC oyuncusuyum ve cihazım eskidi artık hiçbir işime yaramıyor. Yeni PC fiyatlarına baktım 4060-5060 serisi sistemler bile 40k civarı. Bu fiyatlar bence biraz fazla ütopik. Bu yüzden aklıma PS 5 geldi. Daha önce de hiç konsol falan kullanmadım, yani alsam oynayabilir miyim kestiremiyorum.

Üstelik elimde Steam'de çok ciddi bir kütüphane mevcut, oynamadığım tonlarca oyunum var. Bunları bırakıp, PS tarafına geçsem nasıl olur bilemedim... Bir de PS5'i alsam bir süre sonra 2. el de satabilir miyim? Şu an Slim fiyatları 22K görünüyor. Tahmini zararım nasıl olur? En kolay nasıl satarım?

Ek olarak PS kullanan arkadaşlara bir sorum olacak,
  • Ben PS5'i satıp, yarın PS6 alsam kütüphanem orada da devam edecek mi?
  • PS 5 tarafına geçmek için geç kaldım mı? Çünkü aylık çok sağlam oyunları bedava verdiler bende hiçbiri yok. 0 oyunla geçiş yapacağım.
  • Ve Gamepad'e alışamama ihtimalim de var, hiçbir arkadaşımda da konsol vs yok deneyimleyemiyorum.
  • PS tarafında oyun fiyatları da malüm, aktif yeni oyunları satın alabileceğimi de çok sanmıyorum. Bu konuda siz neler yapıyorsunuz?

Ben uzun zamandır PC oyuncusuyum ve cihazım eskidi artık hiçbir işime yaramıyor. Yeni PC fiyatlarına baktım 4060-5060 serisi sistemler bile 40k civarı. Bu fiyatlar bence biraz fazla ütopik. Bu yüzden aklıma PS 5 geldi. Daha önce de hiç konsol falan kullanmadım, yani alsam oynayabilir miyim kestiremiyorum.

Üstelik elimde Steam'de çok ciddi bir kütüphane mevcut, oynamadığım tonlarca oyunum var. Bunları bırakıp, PS tarafına geçsem nasıl olur bilemedim... Bir de PS5'i alsam bir süre sonra 2. el de satabilir miyim? Şu an Slim fiyatları 22K görünüyor. Tahmini zararım nasıl olur? En kolay nasıl satarım?

Ek olarak PS kullanan arkadaşlara bir sorum olacak,
  • Ben PS5'i satıp, yarın PS6 alsam kütüphanem orada da devam edecek mi?
  • PS 5 tarafına geçmek için geç kaldım mı? Çünkü aylık çok sağlam oyunları bedava verdiler bende hiçbiri yok. 0 oyunla geçiş yapacağım.
  • Ve Gamepad'e alışamama ihtimalim de var, hiçbir arkadaşımda da konsol vs yok deneyimleyemiyorum.
  • PS tarafında oyun fiyatları da malüm, aktif yeni oyunları satın alabileceğimi de çok sanmıyorum. Bu konuda siz neler yapıyorsunuz?

PS5 vardı satıp laptop aldım pişmanım. Aynı zevki vermiyor, yorumlara gelip işte Xbox al diyenler olacaktır. Xbox'ın PC'den farkı yok.

PS5 vardı satıp laptop aldım pişmanım. Aynı zevki vermiyor, yorumlara gelip işte Xbox al diyenler olacaktır. Xbox'ın PC'den farkı yok.

Kral Gamepad'e alışmak zor ya. Üstüne oyun fiyatları da ortada yani.
KCD2 daha yeni çıktı PS'de 2500₺= 69$ / Steam'de sadece 45 dolar.

25 bine 4060 sistem toplanır 35'e çok rahat 7700XT sistemler bulunur ben PC'den yanayım bir de Steam kütüphaneniz varmış.

4060 yerine 5060 beklerim diye düşünmüştüm. İşlemci vb tüm parçaları biraz üst segment ayarlarım. Önümüzde ki yılda 5060'ı satar yerine 6070 falan takmaya çalışırım diye düşündüm.

Sonuçta şu an 32 GB RAM şart, 1-2TB SSD de lazım. İşlemciyide yükseltmek lazım. 6070 için uyumlu olsun. O yüzden 40k rahat gider gibi düşündüm.

Konsol hiçbir zaman PC'nin yerini tutmaz. Bana göre konsol, ekstra olması gereken bir cihaz. Yani öncelikle iyi bir PC'ye sahip olacaksın. Eğer mali durumun elverişliyse, keyfi olarak ek bir cihaz olması amacıyla PS5 alacaksın. Mali durumun bunun için elverişli değilse, öncelik kesinlikle bir şekilde iyi bir PC toplamak olmalı. PS5 cihazına vereceğin paraya ek olarak oyunlarına harcayacağın parayı biriktirerek iyi bir PC dizebilirsin kısa sürede.

Kral Gamepad'e alışmak zor ya. Üstüne oyun fiyatları da ortada yani.
Kcd2 daha yeni çıktı PS'de 2500₺= 69$ / Steam'de sadece 45 dolar.

4060 yerine 5060 beklerim diye düşünmüştüm. İşlemci vb tüm parçaları biraz üst segment ayarlarım. Önümüzde ki yılda 5060'ı satar yerine 6070 falan takmaya çalışırım diye düşündüm.

Sonuçta şu an 32 GB RAM şart, 1-2TB SSD de lazım. İşlemciyide yükseltmek lazım. 6070 için uyumlu olsun. O yüzden 40k rahat gider gibi düşündüm.

O zaman fiyat bayağı artar hocam, benim tavsiyem bütçeniz 40 veya üstüne çıkarsa dediğiniz gibi bir bilgisayara bakın çıkmazsa PS5 Slim daha mantıklı.

O zaman fiyat bayağı artar hocam, benim tavsiyem bütçeniz 40 veya üstüne çıkarsa dediğiniz gibi bir bilgisayara bakın çıkmazsa PS5 Slim daha mantıklı.

Bütçe çok mesele değil, mesele uzun vadeli akıcı bir cihazım olsun istiyorum. Bilgisayar ne kadar güzel olursa olsun, konsol akıcılığı hiçbir zaman olmuyor. Arayüz olarak işletim sistemi olarak konsola bayılıyorum... PC yanında çok hantal.

Aynı şekilde PC'nin de saf gücü ve özgürlüğü var. Al yıllarca kullan bana mısın demez. Ki klavye mouse olayı da önemli. Gamepad'e alışamazsam PS'ın elimde patlayacak.

Konsol hiçbir zaman PC'nin yerini tutmaz. Bana göre konsol, ekstra olması gereken bir cihaz. Yani öncelikle iyi bir PC'ye sahip olacaksın. Eğer Mali durumun elverişliyse, keyfi olarak ek bir cihaz olması amacıyla PS5 alacaksın. Mali durumun bunun için elverişli değilse, öncelik kesinlikle bir şekilde iyi bir PC toplamak olmalı. PS5 cihazına vereceğin paraya ek olarak oyunlarına harcayacağın parayı biriktirerek iyi bir PC dizebilirsin kısa sürede.

Ben PC oturunca oyun oynayasım gelmiyor ya. Google'a giriyorum Technopat'a dalıyorum oyalanacak bir şeyler buluyorum. Oyunlara sıra hiç gelmiyor. Saf konsol isteme sebeplerimden biri de bu aslında.

PC'nin çok yönlü kullanımı, beni negatif etkiliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı