Rehber PS Remote Play & Lossless Scaling | PS4, PS4 Pro, PS5

Lossless Scaling, sadece oyunlarda değil video akışı olan bütün her şeyde çalışıyor. Buna PlayStation'un Remote Play uygulaması da dahil.

Testlerimi:
  • PS4 (Fat kasa)
  • Lossless Scaling 2.10.1
  • Bloodborne
Lossless Scaling ayarları:
  • Ölçekleme modu: Otomatik / Tam Ekran
  • Ölçekleme türü: kapalı
  • Kare oluşturucu: LSFG 2
  • Mod: X3
  • Performans: açık
  • İmleci sınırla: açık
  • FPS göstergesi: size kalmış, bence açıp farkı görün
  • Vsync: 60 Hz monitörünüz varsa bunu açabilirsiniz.
Düz PS4 bildiğiniz gibi çoğu oyunu 30 FPS çalıştırabiliyor. Fakat PS5'iniz olsa bile Bloodborne gibi oyunlar hala 30 FPS'de takılı kalmış durumdalar. Remote Play ile Frame Generation kullanarak x2 FPS alacağız.

Remote Play gecikmeye sebep olacak diyorsanız, doğru. Ancak imkanlar dahilinde şu an bunu yapabiliyoruz ancak sipariş ettiğim capture card gelince onunla da anlatacağım başka bir rehber ile böylece gecikme olmadan PS4, PS5 oyunlarını X3 FPS ile oynayabileceksiniz ve gözle görülür hatalar ise minimum olacak. Capture card sahibi olanların rehberi beklemesini tavsiye ediyorum, o rehberden sonra kimsenin konsolu direkt açıp oyun oynayacağını sanmıyorum.

Ben ethernet kablosu ile konsolunuzu bağladığınızı varsayıyorum.

Öncelikle konsolunuz ile Remote Play ayarlarını yapın:

Ayarları yapıp konsolunuza bağlandıktan sonra oyunu tam ekrana alın ve Lossless Scale kısayol tuşunu kullanarak (varsayılan CTRL+ALT+S) basın zaten değişimi direkt fark edeceksiniz.

OBS ile çektiğim Bloodborne testine ise aşağıdan bakabilirsiniz. 0:33 saniyesinde aktif ediyorum ve öncesinde oyunun nasıl olduğunu şöyle bi tur atarak gösteriyorum. Ondan sonra farkı net bir şekilde anlayabileceksiniz. Özellikle PS5 veya PS4 Pro'ya sahipseniz arada gördüğünüz FPS düşmeleri sizde olmayacağı için oyun yağ gibi akacak.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Lossless Scaling ile OBS de kayıt almak kolay değil bu arada, yayınlarda sahte kareler gözükmüyor, bu sebeple video için başka bir yöntem kullandım.

Öncelikle elinize sağlık. Bizzzat denedim PS5 ile Elden Ring de. Hem akıcılık oluşuyor gibi ama görüntüde bulanma ve ufak takılmalar da oluyor gibi. Çözemedim iyi mi kötü mü? PS5 kablo ile bağlı 1000 Mbit ama yine de %100 verim vermiyor.

Öncelikle elinize sağlık. Bizzzat denedim PS5 ile Elden Ring de. Hem akıcılık oluşuyor gibi ama görüntüde bulanma ve ufak takılmalar da oluyor gibi. Çözemedim iyi mi kötü mü? PS5 kablo ile bağlı 1000 Mbit ama yine de %100 verim vermiyor.
Bahsettiğiniz problem Remote Play kaynaklı. Capture card veya direkt bağlamak kadar iyi olmayacaktır hiçbir zaman. Videomu izlediyseniz bende de aynı problemler var ancak LS akıcı yapıyor o kesin.

Bahsettiğiniz problem remote play kaynaklı. capture card veya direkt bağlamak kadar iyi olmayacaktır hiçbir zaman. Videomu izlediyseniz bende de aynı problemler var ancak LS akıcı yapıyor o kesin.

İyi bir capture card link bırakabilir misiniz bu üründen hiç anlamıyorum. PS5'ten neredeyse Full remote play olarak faydalanabiliyorum. Alacağım verimi iyileştirecekse satın almak istiyoırum öyle bir ürün.

İyi bir capture card link bırakabilir misiniz bu üründen hiç anlamıyorum. PS5'ten neredeyse Full remote play olarak faydalanabiliyorum. Alacağım verimi iyileştirecekse satın almak istiyoırum öyle bir ürün.

Valla hocam ben bunu aldım. FP gibi duruyor ancak daha gelmediği için tam bir şey diyemiyorum.

Bunu PS5'e mi takacağım bilgisayara mı?
USB olan kısmı PC'ye, HDMI IN olan kısmı da PS5'e takıyorsun. Out olan kısmı da monitöre/Tv'ye bağlarsan istersen oradan da kullanabilirsin yine.

PC'den OBS veya VLC yardımıyla görüntüyü alıp oynarsın.

Hocam bahsettiğiniz problem muhtemelen cihazı kendisiyle alakalı ancak denemenizi öneririm. Çok anlık takılmaysa sahte kare engelleyebilir gibi düşünüyorum. Bir de hangi programı kullanıyordunuz? OBS üzerinden oynuyorsanız VLC deneyin bir de.
VLC ile denedim sorunsuz oynuyorum şimdi. OBS'de görüntü kalitesinde sorun yoktu ama kare hızında sorun vardı.

VLC ile denedim sorunsuz oynuyorum şimdi. OBS'de görüntü kalitesinde sorun yoktu ama kare hızında sorun vardı.
PotPlayer VLC'den daha iyi bu arada. VLC'de gecikme sorunu var fakat PotPlayer'da böyle bir problem yok, native etkisi yaratıyor ve ayar bakımından da çok daha detaylı.

Son düzenleme:
PotPlayer VLC'den daha iyi bu arada. VLC'de gecikme sorunu var fakat PotPlayer'da böyle bir problem yok, native etkisi yaratıyor ve ayar bakımından da çok daha detaylı.
Hocam 30 FPS'li oyunlar bakımından OBS daha iyi sanki. PotPlayer'ı denemedim. Ama VLC'de kamera çevirirken kasıyor gibi hissediyorum. 60 FPS'li oyunlarda VLC daha iyi ama. Çünkü OBS'de 60 FPS olsa bile kasıyor gibi geliyor. Yeni fark ediyorum bunları.

Hocam 30 FPS'li oyunlar bakımından OBS daha iyi sanki. PotPlayer'ı denemedim. Ama VLC'de kamera çevirirken kasıyor gibi hissediyorum. 60 FPS'li oyunlarda VLC daha iyi ama. Çünkü OBS'de 60 FPS olsa bile kasıyor gibi geliyor. Yeni fark ediyorum bunları.
OBS ve VLC ikisinin de eksik yanları var. Potplayer ve Lossless ile ilgili belki bu akşam veya yarın kapsamlı bir rehber gelecek. Şu an Bloodborne'u pürüzsüz oynuyorum. İstersen seni de etiketlerim konuya.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı