PS Vita piyasası neden pahalı?

Arz yetersiz, talep yetersiz. Bu durumda fiyatların düşük olmasını bekleyemezsiniz. Özellikle bu kadar az bulunan ve üzerinden yıllar geçen bir şeyi bulmak istiyorsan akla karayı seçeceksin. Çünkü bu ürünü artık koleksiyoncular alıyor ve koleksiyon piyasasında kimse asla ucuza satmaz. Sen ucuza PS3 alabilirsin ama ucuza PS1'i her yerde bulamazsın. Bu PS Vita için de geçerli. O yüzden yetersiz iktisat bilgini kendine sakla

Arz yetersiz, talep yetersiz. Bu durumda fiyatların düşük olmasını bekleyemezsiniz. Özellikle bu kadar az bulunan ve üzerinden yıllar geçen bir şeyi bulmak istiyorsan akla karayı seçeceksin. Çünkü bu ürünü artık koleksiyoncular alıyor ve koleksiyon piyasasında kimse asla ucuza satmaz. Sen ucuza PS3 alabilirsin ama ucuza PS1'i her yerde bulamazsın. Bu PS Vita için de geçerli. O yüzden yetersiz iktisat bilgini kendine sakla.
PlayStation 1 i daha iki gün önce 1500 e bakımlı temiz aldım kardeşim iktisat öyle bişey değil :d sırayla alıyordum

PlayStation 2 nin koleksiyon değeri fazla olmasına karşın fiyatları 1500 2000 TL civari.
Playstation 1 ve 2'ye girerseniz ikinizin de işin içinden çıkması zor olur. O kadar eski cihazlarda hem çipli olup olmama durumu fark ediyor hem de kutu ve aksesuarlar asıl değerini arttıran şey oluyor. Yoksa PS2 piyasada en iyi ihtimalle 150 milyon kişinin evinde olan bir cihaz ve gerçekten de PS1'den bile ucuza bulunan bir cihaz.

Ha PS3, PS4 ve PS Vita'nın pahalılık sebebi koleksiyonluk değerden çok ülkenin ve ülkenin insanının suçu. PS4'te mesela piyasa değeri olarak Ebay'de 80-150 dolar arasında ama bizde eli yüzü düzgün PS4, 210 dolardan başlıyor. Bu hem ekonomiden hem de satıcıdan kaynaklı bir durum.

Helal olsun kardeşim o zaman, hemen al.

Var zaten kanka.

PlayStation 1 ve 2'ye girerseniz ikinizin de işin içinden çıkması zor olur. O kadar eski cihazlarda hem çipli olup olmama durumu fark ediyor hem de kutu ve aksesuarlar asıl değerini arttıran şey oluyor. Yoksa PS2 piyasada en iyi ihtimalle 150 milyon kişinin evinde olan bir cihaz ve gerçekten de PS1'den bile ucuza bulunan bir cihaz.

Ha PS3, PS4 ve PS Vita'nın pahalılık sebebi koleksiyonluk değerden çok ülkenin ve ülkenin insanının suçu. PS4'te mesela piyasa değeri olarak EBay'de 80-150 dolar arasında ama bizde eli yüzü düzgün PS4, 210 dolardan başlıyor. Bu hem ekonomiden hem de satıcıdan kaynaklı bir durum.

Haklısınız.

Playstation 1 ve 2'ye girerseniz ikinizin de işin içinden çıkması zor olur. O kadar eski cihazlarda hem çipli olup olmama durumu fark ediyor hem de kutu ve aksesuarlar asıl değerini arttıran şey oluyor. Yoksa PS2 piyasada en iyi ihtimalle 150 milyon kişinin evinde olan bir cihaz ve gerçekten de PS1'den bile ucuza bulunan bir cihaz.

Ha PS3, PS4 ve PS Vita'nın pahalılık sebebi koleksiyonluk değerden çok ülkenin ve ülkenin insanının suçu. PS4'te mesela piyasa değeri olarak Ebay'de 80-150 dolar arasında ama bizde eli yüzü düzgün PS4, 210 dolardan başlıyor. Bu hem ekonomiden hem de satıcıdan kaynaklı bir durum.
Ben örnek veriyorum, konsol piyasasına hakim değilim ama konu nadir piyasaya sürülen el konsolları ise bunu anlamak zor değil. Arkadaşa İstanbul Üniversitesinde 4 yıldır iktisat okuduğumu ve hiç alttan ders almadan 3,32 ortalamayla son dönemimde devam ettiğimi söyleyerek onu hakim iktisat bilgisiyle yalnız bırakıyorum.

Sana Chat GPT iktisadı ile iyi günler diyorum.
1744395169184.png

Ben örnek veriyorum, konsol piyasasına hakim değilim ama konu nadir piyasaya sürülen el konsolları ise bunu anlamak zor değil. Arkadaşa İstanbul Üniversitesinde 4 yıldır iktisat okuduğumu ve hiç alttan ders almadan 3,32 ortalamayla son dönemimde devam ettiğimi söyleyerek onu hakim iktisat bilgisiyle yalnız bırakıyorum.

Sana Chat GPT iktisadı ile iyi günler diyorum.
Eki Görüntüle 2467519
[/QUOTE]
ya kardeşim sıkıntı fiyatlarının artmış olması değil sıkıntı aşırı derece artmış olması bu nadir ürün kapsamına yavaştan giren PS vitanin popüleritesinin artışı ile toplam alınabilecek Vita sayısının azalmasıyla açıklanacak kadar büyük bir artış değil. Koleksiyon değeri artan bu malın koleksiyon değeri bu fiyatlardan çok daha düşük yapay zeka iyice saçmalamış bir de önümüze sunmussun. Chat gpt piyasayı bilmeden demiş ki alanlar bu parayı ödemeye razı ben sana ne dedim alınmıyor alınmıyor alınmamasına rağmen piyasası çok yüksek bu saticilarin hatası artı olarak PS Vita birçok dükkanda satılıyor o kadar zor değil bulması. Diğerlerinin dediği gibi satıcılar malının gerçek değerini bilmeyen insanlar. Zaten burada değerinden fazlasına satılmasını konuşuyoruz sen diyorsun İstanbul iktisat okudum sen hiç anlamazsin bu işi fln diyon. 115k ile kapatan üni bölümüyle ezmeye calisiyon adamı ya ben 45k yaptım kötü diye biter yazmadim ne bu özgüven iktisata lafım yok lazım ve gerekli bir bölüm ama neden bunu soyleyip bizi dinlemeden kafandan kurup konuşuyorsun knk verdiğin cevaplar alakalı değil.

Zamanında PS Vita sahibi olmak istiyordum. O zamanlar 300 TL civarıydı alamamıştım şimdi ise almak istiyorum fakat fiyatlar 6000'lerde satılıyor 13 kusur senelik konsol. Piyasadaki bu fiyatlar niye böyle arkadaşlar? Hani millet 6000'e ilan koyuyor alan da çıkmıyor. PS Vita hakkında önerisi olan varsa çok makbule geçer arkadaşlar.

İnsanlar kafalarına göre fiyat belirlediği için 2000 TL bile etmeyecek bir cihaz yani 20 yıllık oyunlar için neden o parayı vereyim ki ama koleksiyon için alınır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı