PS3 Almalı Mıyım ?

Merhaba arkadaşlar. Hatırlarsanız bir sistem toplama konusu açmıştım.

2300 TL'lik bütçenin ne yazık ki bir kısmı ihtiyaçlara gitti. Geriye 1600-1700 civarı bir bütçe kaldı.

Ben de bu fiyata monitör dahil bir PC toplayacağıma, konsol dünyasına adım atarım daha iyi diye düşündüm.

Fakat aklımda bir sürü soru var. Öncelikle oyunlar kesinlikle orijinal alınacak. Ayrıca PS4'ü bekleyeceğimi sanmıyorum. 2 sene sonra falan konsolumu satıp alırım.

Sorularımı tek tek yazıyorum.

1- Sizce 1600-1700 TL'ye monitör dahil bir bilgisayar mı toplamalıyım, yoksa PS3 alıp yanında bir ton orijinal oyun mu almalıyım ?
2- PS3 oyunlarını nereden alabilirim. Yani CD ile zaten her yerde satılıyor. Steam gibi bir servis var mı Playstation'da ?
3- Hangi oyunları tavsiye edersiniz ? 6-7 tane alırım ilk etapta. Sonra takaslayarak giderim zaten.
4- PAL ve NTSC nedir ? Türkiye'de ne kullanılır ?
5- En önemli soru. CD'den alırsam, bir sorun olur mu ? Yani oyunlarda bir yavaşlılık falan ? Ayrıca Multiplayer oynayabilir miyim ? Eğer CD'den alırsam oyunları, takaslayabilir miyim ? CD'den alacaksam 320 veya 500GB almaya gerek yok sanırım. 12GB Super Slim her türlü işimi görmeli.

Fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar. Bu güne kadar konsol konusuna hiç kafa yormadım.

Ayrıca tavsiye edeceğiniz oyunların Multiplayer'ı zevkli olsun. Yani tek amacım eğlence :)

NOT: Ayrıca bir tane daha DualShock 3 alınacak.

Son olarak, XBOX 360'a mı yönelmeliyim ? Oyun çeşitliliği arasındaki fark nedir ?
Bence yeni nesil konsolları beklesen iyi olur. Sebepse Şimdikilerden hem daha güçlü olmaları hemde grafik açıdan baya bir üstünlükleri var.Şahsen bende PS4 bekliyorum. Sana da öneririm. Xbox one Ps4 e rakip olamaz. Bak istersen PS4 Teknik Özellikler Ben bir konu açmıştım ilgini çekebilir Ps4 ile alakalı https://www.technopat.net/forum/masaustu-bilgisayarlar/24031-pc-mi-konsol-mu.html
 
Xbox one Ps4'e rakip olamaz.

Hiç olur mu :) O yüzden 3 çekirdekli XBOX 360 sekiz çekirdeki PS3'ü duman ediyordu dimi :) Sony bir yazılım şirketi değil. Konsol işi donanım değil yazılım işidir. Bu yüzden de XBOX One PS4'ü darma duman edecek bence.
 
Playstation, şimdiye kadar hep exclusive oyunlar sayesinde yükseldi. Xbox One, Playstation 4'e rakip olmak istiyorsa exclusive oyunları konusunda ciddi bir atılım yapması gerek.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı