PS3 Fanı Ses Yapmaya Başlıyor

kezman324

Kilopat
Katılım
29 Temmuz 2012
Mesajlar
22
PS3'üm oyun oynarken ilk 10-20 dakika normal çalışıyor, devamında yüksek bir fan sesi geliyor, makine can çekişiyor sanki oyunu çalıştırmak için. Sizce nedeni nedir ve ne yapmalıyım ?
 
İşlemci ısınıyor. Isnınınca soğutmak için fanın deviri artıyor doğal olarak. Bu da sesin yükselmesine neden oluyor. Garantisi devam ediyorsa garantiye yolla, temizlettir. Garanti bitmişse kendin içini açıp temizle. İçini açamam diyorsan ızgaralarına hava kompresörü ile hava üfleyerek tozlardan arındırabilir ve soğutma performansını iyileştirebilirsin. Kompresör yoksa nefesi güçlü biri üfeleyebilir. Bu çoğunlukla işe yarar.

Fakat genelde kalıcı çözüm, cihazınn içinin açılıp termal macununun yenilenmesidir. Termal macun yaz aylarında kuruyabilir. Termal macun, işlemcide oluşan ısıyı bakır soğutma bloğuna ileten, iletken sıvıdır. Sıcaklıkla 20 dereceye kadar fark yaratır.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı