1-) Hayır yok. Sadece 12 gb ps3'lerde arada takılmalar yaşarsın. (Bizzat yaşadığım için biliyorum, flash hafıza yetmiyor)
2-) Sıfır alacağın makinalar bildiğim kadarıyla jailbreak yapılamıyor. Çok nadir yerlerde versiyon düşürülerek yapılabiliyormuş. kesinlikle tavsiye etmem. Ve evet, online oynayamıyorsun.
3-) HDMI to vga evet görüntü kalitesini düşürür. Tüplü tv kullanıyorsan eğer, normal scart kablo ile bağlayabilirsin çevirici olmadan, ama görüntü çok kötü olur. (Monitör kısmını bilmiyorum, bilen arkadaşlar yardım etsin)
4-) Bırak 2. eli falan. Ps Store üzerinden online satın al oyunları. Göreceğin indirimler karşısında ağzın açık kalır. Örn; Crysis 3 19 tl, Max Payne 3 17 tl, F1 2013 33 tl vs... Özel günlerde, bayramlarda özel indirimler yapılıyor. Sürekli takip edersen inanılmaz karlı çıkarsın. Dijital olarak da ps3 harddiskine indirip paşa paşa oynarsın. Bir de üstüne PS PLUS üyeliği alırsan her ay 2 tane baba oyunu bedava alırsın. Önümüzdeki ay PES 2014 bedava verilecekmiş mesela.
Kendi oyun alma yöntemlerim bunlar.
5-)2. el oyun alırsan eğer cd çizik değilse hiçbir sorun çıkmaz, rahatça oynarsın.
6-) İstediğin harddiski takarak "2.5 inch" olmak şartıyla, hafizasını yükseltirsin. Sony marka olmasına gerek yok.
Daha başka soru var mı aklına takılan?