Rehber PS3, USB Belleğimi Görmüyor

Furkan17TR

Megapat
Katılım
6 Mart 2017
Mesajlar
6.245
Makaleler
5
Çözümler
37
Yer
Merkez/ÇANAKKALE
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf Öğrencisi
Evet, bugün sizlere başıma gelen, çözümü için size konu açmış bulunuyorum.

PS3, USB Belleğimi görmüyor sorunun kaynağı, PS3'ün sorunu; Eğer siz bilgisayarınızda görebiliyorsanız şayet. Eğer bilgisayarda görüp, PS3'te göremiyorsanız sıkıntı şurada.

PS3, bildiğiniz gibi Linux'un özelleştirilmiş bir işletim sistemini kullanıyor. Ama PC (Windows, MAC, Linux) dağıtımları kullanıyor. Peki niye uyumsuzluk meydana geliyor?

Sorunun kaynağı, yeni ve gün geçtikte yenileşen, çağa ayak uydurabilen bir yapıdalar. Yeni ve güncel işletim sistemi GPT kullanırken, PS3 eski olan MBR'yi kullanıyor.

GPT, GUID Partition Table UEFI’nin bir parçası olup MBR’ye göre daha esnek bölümleme ve disk kapasitesi imkanları sunar. IBM PC’lerden geriye kalan modası geçmiş IBM BIOS’lar bildiğiniz gibi MBR’yi kullanılır.

Birçok kişinin kafasında soru işaretinin olmasına sebep olan MBR nedir? GPT nedir? ve arasındaki farklar nelerdir bu yazımızda açıklıyoruz.
Genel olarak kullanıcıların çoğu disklerini bölümlendirerek kullanmaktadır. Fakat disklerin çoğu bu disk yapılandırmasını işletim sisteminin nasıl kullandığının farkında değildir.

MBR(Master Boot Record) Nedir?
MBR, disk bölümlerini yönetmek için kullanılır. Eski bir sistem olmasına karşı halen günümüzde en fazla kullanım oranına sahiptir. MBR disk bölümlerini işletim sisteminin çalıştırabilmesi ve taraması için kullanılan kodu barındırır.

mbr_teknostation


MBR disklerde en fazla dört partition oluşturulabilir.Eğer daha fazla yaratmak istiyorsanız dördüncü bölümü genişletilebilir olarak ayarlamanız gerekir.Bunun sayesinde alt bölümler oluşturabilirsiniz. Oluşturduğunuz bu bölümleri en fazla 2TB ile sınırlandırılmaktadır.

GPT(GUID Partition Table) Nedir?
GPT diskler MBR disklere göre bir adım daha öndedir. Gerek güncel işletim sistemlerinin UEFI desteği, gerek sınırsız bölüm oluşturabilmesi ve bir bölümü 2TB’dan daha fazla desteklemesidir.

gpt_teknostation


Diagramdan baktığımızda GPT disklerde başta ve sonra iki adet GPT Header mevcuttur. MBR ve GPT arasında en büyük farklardan biriside aslında budur. Bu fark GPT disklerde ana header bozulduğu zaman yedek header sonda olduğundan hızlı bir kurtarmaya olanak sağlıyor. CRC32 ile sorunların tespitini hızlı bir şekilde sağlamaktadır.

Kaynak: MBR nedir? GPT nedir? Arasındaki Farklar Nelerdir? » Teknostation

Peki çözüm nedir?

Çözüm: USB Belleğinizi GPT'den MBR'ye çevirmelisiniz. Bunun için;

Öncelikle komut satırına geçelim bunun için başlat menüsünden CMD yazalım çıkan sonucu sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır diyelim. Açılan pencerede sırasıyla aşağıdaki komutları girerek Enter'e basın. Her kodu sırayla yazın. Sırada değişiklik yapmayın.


Kod:
diskpart
list disk
select disk X (X yerine sizin USB Belleğinizin numarası gelecek. Dikkatli olun burada.)
clean
convert mbr
create partition primary
list volume
format fs=fat32 QUICK
exit

Artık USB Belleğimizi artık PS3 görebilir, okuyabilir.
Kaynak: Diskpart ile GPT diski MBR dönüştürme | BiLMER
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@Furkan17TR evet eminim her şeyi doğru yaptığımı düşünüyorum logical bilmemne falan hepsini deneyerek yaklaşık 10 kere biçimlendirip geri yükledim dosyaları yine de olmadı fat32 yaptım olmadı başka bir formata çevirmem gerekmiş onu da yaptım yine de olmadı
 
@Furkan17TR evet eminim her şeyi doğru yaptığımı düşünüyorum logical bilmemne falan hepsini deneyerek yaklaşık 10 kere biçimlendirip geri yükledim dosyaları yine de olmadı fat32 yaptım olmadı başka bir formata çevirmem gerekmiş onu da yaptım yine de olmadı
Farklı bir USB Bellek ile deneyin.

MBR ve FAT32 olup PS3 görmüyorsa ya flaş bellekte yada PS3'te bir sorun vardır.
 

Geri
Yukarı