PS3 ve PS4 neden arızalanıyor?

Makaleler
11
Açıkçası yıllardır PS2 kullanırım PS1'de kullandım ama daha çok PS2 kullandığım için bu cihaz üzerinden gideceğim. PS2'de neden CPU GPU arızası olmuyor da PS3 ve PS4'de oluyor? Ayrıca sakın PS hateri sanmayın PS fanıyım ben sadece merak ettim PS2 oranla neden daha fazla arızalanıyor diye

Son düzenleme:
Açıkçası yıllardır PS2 kullanırım PS1'de kullandım ama daha çok PS2 kullandığım için bu cihaz üzerinden gideceğim. PS2'de neden CPU GPU arızası olmuyor da PS3 ve PS4'de oluyor?

Güç olarak daha güçlü PS3 ve PS4, PS2'den. Aynı zamanda PS2'de konsolun içi neredeyse Full alüminyum. Aynı zamanda PS3 Fat olan kasada PS2'nin SoC'si vardı, bu da zaten sıcak olan bir konsolu alev topu haline getiriyordu. PS4 ise PS2'den daha güçlü, bu yüzden daha fazla ısı yayıyor, ben çok fazla PS4 ısınma problemi yaşayanları görmedim.
PS2'de çoğunlukla CPU ve GPU arızası olmuyor çünkü konsol çok iyi soğutuluyor ve çok güçlü değil :D

Sizin böyle bir arıza sorunu yaşamamanız başkalarının yaşamayacağı anlamına gelmez. Ben de PS4'üm üzerinden yola çıkarak, niye PS4 bozulmuyor, PS3 ve PS2 bozuluyor? diyebilirim mesela.

Elektronik işi şans işi. Teknoloji gelişti ve küçücük kutulara günümüze uygun donanımlar yerleştirmeye çalışıyorlar. Arızaların meydana gelmesi normal fakat dediğim gibi kime denk geleceği belli olmaz.

Neden böyle bir konu açtığınızı merak ettim. Nereden çıkarttınız PS3 ve PS4'ün arıza yaptığını? :)

Güç olarak daha güçlü PS3 ve PS4, PS2'den. Aynı zamanda PS2'de konsolun içi neredeyse Full alüminyum. Aynı zamanda PS3 Fat olan kasada PS2'nin SoC'si vardı, bu da zaten sıcak olan bir konsolu alev topu haline getiriyordu. PS4 ise PS2'den daha güçlü, bu yüzden daha fazla ısı yayıyor, ben çok fazla PS4 ısınma problemi yaşayanları görmedim.
PS2'de çoğunlukla CPU ve GPU arızası olmuyor çünkü konsol çok iyi soğutuluyor ve çok güçlü değil :D
PS2 slim var açıkçası küçük bir laptop fanından başka bir soğutucu görmedim açıkçası :D
Senin böyle bir arıza sorunu yaşamaman başkalarının yaşamayacağı anlamına gelmez. Ben de PS4'üm üzerinden yola çıkarak, niye PS4 bozulmuyor, PS3 ve PS2 bozuluyor? diyebilirim mesela.

Elektronik işi şans işi. Teknoloji gelişti ve küçücük kutulara günümüze uygun donanımlar yerleştirmeye çalışıyorlar. Arızaların meydana gelmesi normal fakat dediğim gibi kime denk geleceği belli olmaz.

Neden böyle bir konu açtığınızı merak ettim. Nereden çıkarttınız PS3 ve PS4'ün arıza yaptığını? :)
Çok gördüm çünkü Facebook'da gönderiler paylaşıldı birde PS3 fat kasam CPU arızası yaptı.

PS2 Slim var açıkçası küçük bir laptop fanından başka bir soğutucu görmedim açıkçası :D

Evet doğrudur, ancak konsolda çok iyi bir alüminyum blok var ve konsol çok güçlü değil.
@WTC hocamızın dediği gibi, günümüzde küçücük kutulara sığdırabildikleri kadar donanım sığdırıyorlar ve sessiz olmasıyla uğraşıyorlar. Sessiz olması içinde serinlikten feragat ediyorlar. En iyi örnek Xbox 360 olabilir. 3K hatalarının sebebi konsolun ısıdan lehim çatlatmasıydı. Isının sebebi de konsolun soğutmasına çok fazla düşünce katmamaları.

@xanax32 PS3'ün çıkması üzerinden 14 yıl geçti. :D Gayet normal arıza çıkarması fakat PS4 için hiç arıza problemi yaşayan görmedim.

@Samotne Ciasteczka arkadaşımızın dediği gibi PS2 donanım olarak güçlü bir konsol değildi. Ferah ferah kendi çapında takılabiliyordu. Şimdiki konsolların donanım farklılıklarından dolayı arızalanma ihtimalleri daha yüksek.

@xanax32 PS3'ün çıkması üzerinden 14 yıl geçti. :D Gayet normal arıza çıkarması fakat PS4 için hiç arıza problemi yaşayan görmedim.
PS2 daha eski ben PS2 de göz arızası dışında daha bir arıza görmedim he bide nadiren adaptörün kendisi veya cihazın içindeki güç yeri arıza yapıyordu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı